Почетна » Да ли ће Симоновић одузети гласове СНС-у у Гроцкој?

Да ли ће Симоновић одузети гласове СНС-у у Гроцкој?

од admin
0 коментар

Јавност је тек сад, заправо, увидела Симоновићево понашање о којем смо ми годинама уназад писали. Поред нас са Жиг инфа, Симоновићево понашање познато је и политичким, како пријатељима, тако и непријатељима па зато и њих не изненађује.

На такво понашање Симоновића, врх СНС-а годинама уназад ћути. И то можда не би било спорно док је Симоновић био начелу Грочанских напредњака јер, ако хоћемо искрено, бољег или горег од њега не би могли да пронађу а да је спреман зарад политичких поена и гласова да уради све што је умислио.

Међутим, остаје нејасно зашто сада врх СНС-а ћути, с обзиром да у овом тренутку Симоновић овој партији може само да донесе пад гласача, а не добит. Наиме, према најновијим информацијама Драгољуб Симоновић се спрема да за престојеће изборе изађе са групом грађана. Исте те информације кажу да он се званично неће кандидовати, односно он неће бити на листи те групе грађана али ће на њој бити чланови његове најуже породице и пријатељи. Та листа ће се залагати да се на Републичком нивоу гласа  за Александра Вучића, односно СНС, док ће се за локал Гроцке борити против напредњака.

Ако узмемо гласачко тело Симоновића, гласови за ту могућу групу грађана могу оштетити само напредњаке, док другим политичким конкурентима неће нашкодити. И сам Симоновић је на суђењу, које се води против њега као главном налогодавцу за паљење куће новинара Јовановића, изнео је да он годинама уназад са СНС-ом осваја 60 посто од изашлих гласача. Довољно је да Симоновић својим деловањем узме бар 15 посто од СНС-а и ова странка неће освојити већину потребну за Скупштину ГО Гроцка.

Уколико се све ово оствари, СНС на локалу Гроцке ће онда морати да поново пита Симоновића за све, јер постоји могућност да одборничка места које освоји та могућа листа буду одлучујућа за формирање већине.

Подсетимо се, након што је Симоновић поднео оставку на место председника Гроцке и локалног СНС-а, уведено је повереништво. Повереник за Гроцку напредњака је сада, могло би се рећи, близак пријатељ Симоновића, Милосав Миличковић Миличко. Његовим доласком постављени су и координатори СНС-а у Гроцкој, такође све Симоновићеви сарадници. Због тога, постоји могућност и да Симоновићеви сарадници на будућим изборима агитују за њега а не за листу СНС-а. Таквим потезом, СНС у Гроцкој ће доживети крах, можда и најјачи у Србији.

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар