Почетна » Зашто „Ветерина Београд“ пушта псе код „вртића“ у Пударцима?

Зашто „Ветерина Београд“ пушта псе код „вртића“ у Пударцима?

Неухрањених паса све више

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У свом породичном домаћинству имам четворо паса, сви склоњени са улице. Што би се рекло, срећни и дебели и слободни да се крећу куда год пожеле.

У Пударцима постоји више њих који хране луталице и обезбеђују им воду. Једна госпођа се налази у близини бензинске пумпе и вртића. Све похвале што се ње тиче, међутим, ту њену доброту Ветерина злоупотребљава.  Најгоре је зато што мислим да, због таквих њених поступака, многи ће рећи да је она крива, јер имамо све више кучића.

Знајући, вероватно, за тај податак, Ветерина Београд врло често у последњем периоду зна, да баш на том месту пусти по неког пса. Тако је недавно пуштен и пас којег видите на насловној фотографији.

Ја не знам одакле су га склонили, али овај пас је кост и кожа, те не могу а да се не упитам, како су бринули о њему? Пре неки дан, поново је пуштен још један мршавији пас.

Ја сам лично присуствовао када возило Ветерине Београд пушта овог пса са слике. Лично сам и интервенисао код пар њих, за које знам да су утицајне личности и нико, апсолутно нико да реши проблем.

Сада имамо поприличан чопор паса и то у непосредној близини вртића, односно предшколског одељења у Пударцима. Чак и да се дете не плаши пса, уплашиће се сигурно када овај чопор крене према њему, макар да се са њим поигра. Знају луталице и да залају, те њихов лавеж сигурно изазива страх код деце.

Мука ми је више да било кога зовем и апелујем да то више не раде. Не вреди. У овој земљи је све труло, а на најмлађе како мислимо, види се из приложеног. Уместо да их заштитимо, ми чинимо све да им нашкодимо.

Мало нам је што нам предајник локалног радија зрачи недозвољено децу, а директорка ПУ „Лане“ из Гроцке не реагује на такву информацију, сада треба још да пустимо кучиће на њих. Како и да реагује када јој је син запослен као педагог, а испоставило се да је пребио малолетно лице на фудбалској утакмици, због чега му је доживотно забрањено да буде у фудбалу. То је тек посебна прича.

Луталице су настале тако што их је човек одбацио. И свакако треба да нађемо решење за толико луталица. Не могу сви, као моја породица да удоме пса.  Волим псе, али морамо мислити и на последице остављања паса где год стигнемо. Сигуран сам да постоји процедура за такве случајеве. Чисто сумњам да је гомилање паса на овом месту у Пударцима део те процедуре, поготово што угрожавамо најмлађе.

Псе ћемо заштити искључиво ако водимо рачуна о свему. Дакле, нити да угрожавамо најмлађе, нити да  злостављамо псе.

Не искрено, Ви из Ветерине, јел имате мало стида, срама? Да ли је остало барем мало емпатије, макар према најмлађима?

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар