Почетна » Слике које огољују грочанске напредњаке

Слике које огољују грочанске напредњаке

од admin
0 коментар
viber image 2022 02 06 22 43 10 943

 „СНС ће се свести на ниво статистичке грешке кад Александар Вучић не буде био на њеном челу. Можда и претерујем, али свакако неће бити стожерна, најјача странка на политичкој сцени ако Александар Вучић напусти њено чело. У СНС не постоји нико ко може да га замени“, оценио је тада посланик СНС Братислав Југовић.

Грочански напредњаци су успели да ову локалну самоуправу учине светски познатом, нажалост, тако што је бивши председник Драгољуб Симоновић осумњичен као налогодавац за паљење куће новинару нашег портала, Милану Јовановићу.

Тик уз тадашњег председника Симоновића, налазила се дама у црвеном капуту, Јасмина Мандић, чију биографију можете прочитати ОВДЕ.

viber image 2022 02 06 22 43 10 943

Јасмина Мандић и Драгољуб Симоновић

Јасмина је остала верни Симоновићев „слуга“ и у оном тренутку када то није било популарно у грочанском табору напредњака. Сабља која је успешно „секла“ све Симоновићеве непријатеље, или особа која се „обрачунавала“ са чланством је нешто по чему ће остати позната Јасмина Мандић.

Пре него је смењен Симоновић, тачније оног тренутка када је ухапшен због сумње да је налогодавац, Александар Вучић је најавио да ће ускоро доћи у Гроцку како би попричао са становништвом и видео шта може да уради.

„Ићи ћемо у Гроцку да видимо да ли та општина може да функционише, ако не, неко други ће да формира власт и ићи ћемо на изборе у општини Гроцка“, рекао је тада Вучић.

Ништа мање неће остати упамћена ни тадашња Вучићева реченица да партијска књижица не може никога да сачува од одговорности.

„Партијска књижица никога неће сачувати од одговорности, новинари ће бити заштићени, насиље ће бити најстроже кажњено, кажњаваћемо свакога. Ово је порука за све у Србији да ћемо показати одлучност да ствари мењамо, а свима у свету пошаљемо поруку да је Србија сигурно место за живот“, изјавио је тада Вучић.

Након смене Симоновића, од марта 2019. године у ГО Гроцка, Српска напредна странка функционише по принципу повереништва. Три године најјача и највећа странка у Србији не може да формира одбор у овој београдској општини.

Недавно је као повереник СНС у Гроцкој постављен Александар Јокић који иза себе има доста успешних одбора, како у Србији , тако и у дијаспори. Војник странке, како га називају страначке колеге, Јокић је послат да покуша да среди грочански одбор. 

„Тврд је орах воћка чудновата“ је чувена изрека коју изговара владика Данило, лик и јунак  Горско вијенца, црногорског песника и мислиоца, владара и владике Петра II Петровића Његоша. У истој изреци се још наводи и да „не сломи га ал зуме поломи“.

ГО Гроцка је ништа друго до најтврђег ораха коштунца о којем ће, ако се овако настави, и нови повереник Јокић сломити зубе.

Разлог је једноставан. Годинама уназад се ништа није радило на територији ГО Гроцка. Највећа инвестиција је статуа Грочанке у центру Гроцке на којој је неко опрао силни новац. Амбуланти нема у више насеља од како је данашња гарнитура на власти, те је лечење отежано. Да трагедија буде још већа, нема ни места на гробљима те народ најмилије сахрањује у „туђим“ местима. Путеви изорани, а наде више и нема. Нестала је нада од силних обећања којих се наслушао све сиромашнији народ Гроцке. Путујући  кроз Дражањ, преко ритопечког водовода до Здравствене амбуланте у Винчи, схватите да је у Гроцкој све исто. Можда се само председник променио, али они који са њим и даље управљају ту су. Са исте стране, на истој функцији.

viber image 2022 02 06 22 43 37 165

Јасмина Мандић и Драган Пантелић

Једина разлика је, можда, то што се некада знало ко барем торбу носи (слика 1), а не као данас..

viber image 2022 02 06 22 43 10 202

Реченице народног посланика Александра Југовића свесни су и напредњаци у Гроцкој. Ипак, са том чињеницом се много не оптерећују јер је ово изборна година и свесни су да неће бити неких већих последица по њих. Времена једноставно нема да би се овај одбор реформисао. Његово реформисање је могуће једино када СНС оде са власти.

 

Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар