Почетна » Куманово: Погинула три македонска специјалца у сукобу са ОВК, стиже и војска (ВИДЕО)

Куманово: Погинула три македонска специјалца у сукобу са ОВК, стиже и војска (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Македонска полиција је рано јутрос покренула операцију против, како је рекла, велике „оружане групе“ у предграђу Куманова, на северу Македоније. Погинула три полицајца.

Према непотврђеним информацијама, троје полицајаца је преминуло у болници у Куманову. У овом македонском граду од јутрос траје оружани сукоб полиције и засад непознате, велике и наоружане групе.

У акцији македонске полиције против наоружане групе у Куманову рањено је 12 полицајаца, од којих су теже повређени пребачени у болницу у Скопљу, преносе медији у тој земљи.

Део повређених је збринут у кумановској болници, док су теже рањени хуитно пребачени у Скопље, јавља портал „Вести“.

Како смо сазнали, у сукобима, који су започели јутрос у 4.40, рањено је девет полицајаца из специјалне јединице Тигар, а један од њих је тешко повређен. Рањен је и један од нападача, који су униформисани.

Пуцњава и детонације су се чули током целог јутра у овом месту.

Куманово надлеће хеликоптер, а полицијске снаге из целе земље упућене су у тај град.

Грађанима је забрањено да напуштају домове.

 

 

Из Министарства унитрашњих послова Македоније још нема никакве званичне информације у вези са овим случајем, који је узнемирио становнике Куманова.

Портпарол полиције Иво Котевски ми каже да је „у току операција у Куманову и да неће објављивати ништа док се не заврши“, преноси Н1тв.

Како сазнајемо од незваничних извора, реч је о сукобу полиције са већом групом, од око 70-так наоружаних особа.

Раније јутрос Македонска полиција је покренула операцију против, како је рекла, „оружане групе“ у предграђу Куманова, на северу Македоније, јављају медији.

Један неименовани званичник је за Ројтерс изјавио да је један полицајац рањен, а према неким непотврђеним информацијама, повређена су тројица полицајаца.

 

Македонски медији јављају да су специјалне јединице полиције од јутрос на улицама Куманова, а од пет часова чује се јака пуцњава из аутоматског оружја.

Куманово, које од Скопља удаљено 40 километара и налази се близу северне македонске границе са Србијом и Косовом, надлећу хеликоптери, преносе медији.

 

Македонски медији су јуче објавили тврдње становника села Зајаз у општини Куманово да су видели око 50 наоружаних особа, а македонска агенција ИНА, на албанском језику, јавила је да су у тој општини стациониране јаке полицјске снаге. Полиција се још није званицно изјаснила о том случају.

У тој области живи велика заједница етничких Албанаца. Албанска мањина чини око 30 одсто од укупно два милиона становника Македоније.

Испред зграде македонског парламента већ неколико дана трају мирни протести због полицијске бруталности, јавила је синоћ телевизија Нова.

 

(agrncije)

Можда ти се свиди

Оставите коментар