Почетна » ВОЈВОЂАНСКИ СЕПАРАТИСТА Оџић поново у Каталонији

ВОЈВОЂАНСКИ СЕПАРАТИСТА Оџић поново у Каталонији

од admin
0 коментар

Ексклузивно истраживање дописника “Жиг инфа”, Арпада Нађа и разговор са водећим војвођанским сепаратистом.

Списак локалних самоуправа у Војводини у којима је Војвођанска партија ушла у локалне парламенте је све дужи и дужи јер одборници ЛСВ масовно прелазе, али је исто тако ова партија самостално пресла цензус у Суботици, Кањижи, Бечеју као и у много других општина у оквиру коалиција.
Крајем августа месеца се поново одржава сепаратистички скуп у организацији ЕФА- Europen free alliance, на коме учествује Војвођанска партија на челу са лидером Александром Оџићем. Добро упућени извори из врха Војвођанске партије наводе да се између осталог договарати и о отварању канцеларије Каталоније у НС што би једног дана могло да прерасте у шири степен сарадње између Каталоније и Војводине.

Новосађани су већ навикли на сцене из ресторана и кафића у којима се Оџић често виђа у друштву европских сепаратистичких лидера, који му очигледно пружају логистичку и сваку другу врсту подршке за остварење сна овог војвођанског политичара а то је- Војводина република. Оџић је отишао у крајност и потпуни сепаратизам што га издваја у односу на Чанка и сличне наводне заштитнике војвођанских интереса. ЕФА је у јуну месецу дала саопштење да очекује скоро отварање питања будућег статуса Војводине па и њеног осамостаљења што је тренутна политика Војвођанске партије коју промовише на својим интернет презентацијама. Ова партија је наметнула тему Војводине у европским сепаратистичким круговима и скуповима , из тог разлога је Оџић чест гост Брисела док га Београд нити занима нити иде у њега.

Док је у Каталонији боравио више пута у последњих неколико година у Београду, кога не може да поднесе по сопственим речима, није био дуго година нити планира.
Београд се ништа не пита ни у Београду, како каже овај војвођански сепаратист, па је бесмислено трошити време и енергију већ се треба потпуно окренути Бриселу. По речима Оџића некад се говорило „Док Војводина огладни Београд ће поцркати“ а сад се види да је та национална политика потпуно промашена, сад се и голим оком види да је Београд никад задовољнији а војвођански народ је никад гладнији, без обзира на нацију и политичку опцију, сви једнако гладни. Е ти сви једнако гладни су сконтали да ни цела Украјина не би нахранила један Београд. Оџић је једини сепаратиста на политичкој сцени који то не крије већ са поносом истице.

Врло је могуће да у блиској будућности међународни односи буду наклоњени програму Војвођанске партије, сукоб око зоне утицаја између Америке, Европске уније и Русије би могао врло лако да преко ноћи оствари програм ове за сада мале политичке партије и тако је доведе у епицентар политичких дешавања на овим просторима.
У том контексту можемо и слободно рећи да Александар Оџић припрема терен за неке будуће догађаје, који зависе од великих сила и ту нас неће нико ништа ни питати, по обичају.

До тада Оџић са својом групом наставља да вежба сепаратистичке методе и размењује искуства са сличним покретима широм света. Како изгледа и којим средствима велике силе спроводе своју стратегију, видели смо на примеру Косова.

Можда ти се свиди

Оставите коментар