Почетна ОсталоСвет Слика ових малишана годинама обмањује светску јавност

Слика ових малишана годинама обмањује светску јавност

од admin
0 коментар

Фотографија уплашене двогодишње девојчице која грли свог две године старијег брата протеклих недеља се масовно шеровала на друштвеним мрежама. Иако су их корисници представљали као малишане из Непала, истина је да су ова деца снимљена у Вијетнаму, и то пре читавих осам година.

Снимио сам ову фотографију 2007. године у вијетнамској провинцији Ха Жјанг. Пролазио сам кроз село и видео децу како се играју на улици. Девојчица се уплашила када сам им пришао, па ју је брат загрлио да је утеши – каже фотограф На Сон Нгајен.

Корисници Фејсбука су децу са фотографије прогласили жртвама земљотреса у Непалу:

Ова фотографија је након земљотреса у Непалу постала толико популарна, да су се људи из целог света јављали хуманитарним организацијама са жељом да помогну деци. Међутим, нико није успео да открије ко су брат и сестра.

На Сон, који је слику објавио на свом блогу, каже да ово није први пут да људи стекну погрешну представу о његовом делу. Пре три године, корисници Фејсбука из Вијетнама су делили фотографију на друштвеној мрежи, убеђени да су на њој деца без родитеља, а било је и оних који су тврдили да приказује жртве грађанског рата у Сирији.

– Неки људи су чак измислили приче о њима. Говорили су да им је мајка умрла, а отац отишао далеко – каже фотограф, који је више пута покушао да заштити ауторска права, али без успеха.

И. Х.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар