Почетна » У СИРИЈИ СЕ РАТУЈЕ СРПСКИМ НАОРУЖАЊЕМ Курди гранатама из Ваљева гађају ИСИС!

У СИРИЈИ СЕ РАТУЈЕ СРПСКИМ НАОРУЖАЊЕМ Курди гранатама из Ваљева гађају ИСИС!

од admin
0 коментар

У Сирији се и даље пуца на све стране, а поред бораца који долазе на ратиште из разних делова бивше Југославије, па и Србије, у ратним жариштима је присутно и наше оружје.

Наиме, један од новинара који прате сиријско ратиште недавно је на Твитеру објавио слике које приказују како су муџахедини, односно ИСИС борци после сукоба са курдским војницима кодсела Ал Амрана запленили велику количину наоружања, које је садржало и мине које су произведене у ваљевском „Крушику”.

У покушају да дођемо до информације да ли су поменуте мине заиста прозведене у „Крушику” контактирали смо и Министарство одбране и добии одговор:

„Разорне мине 120мм М62П8 из серије КВ 01/15 су произведене у ХК „Крушик” Ваљево (које се налазе на другој фотографији коју сте нам послали). По уговорима са више регистрованих правних лица у Републици Србији за спољнотрговински промет наоружања и војне опреме, те мине су испоручиване купцима у разним деловима света, у регион Блиског истока и Африку, у току 2015. и 2016. године, а комплетан спољнотрговински промет је урађен према законској процедури”, наводи се у одговору.

„У уговорима између испоручилаца из Републике Србије и купаца постоје одредбе које обавезују уговорне стране да не уступају податке из уговора трећим лицима и да се детаљни подаци о испоруци не могу давати на увид без сагласности купца. Такође, на достављеним фотографијама не види се географско окружење у коме су оне урађене да би се могло рећи да је наведена муниција пронађена у Сирији”, навели су из Министарства и додали да роба са осталих фотографија није произведена у привредном друштву ХК „Крушик”.

 

В. Несторовић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар