Почетна » Шестомесечни дечак преминуо од топлотног удара у аутомобилу

Шестомесечни дечак преминуо од топлотног удара у аутомобилу

од admin
0 коментар

Шестомесечни дечак преминуо је од топлотног удара пошто га је отац оставио да проведе цео дан у прегрејаном аутомобилу у Тексасу, саопштили су амерички званичници

Шестомесечни дечак преминуо је од топлотног удара пошто га је отац оставио да проведе цео дан у прегрејаном аутомобилу у Тексасу, саопштили су амерички званичници.

Дечаков отац, који ради у оближњој продавници, рекао је полицији да је заборавио да одведе сина у обданиште пре одласка на посао. Тело мртвог детета пронашао је тек после десет сати.

Лекари нису могли да помогну дечаку, а отац је убрзо пребачен у болницу због болова у грудима, наводи полиција.

Температуре у паркираним аутомобилима у овој области у току дана могу да буду изузетно високе.

Најмање 27 деце умрло је у САД у прегрејаним аутомобилима од почетка године, међу којима шесторо деце из Тексаса, упозоравају стручњаци. У САД је у 2015. години, због неодговорности родитеља, на исти начин страдало 15 деце.

Пораст броја деце настрадале од топлотног удара у аутомобилима у САД повећао се 90-их година прошлог века, после увођења бочних ваздушних јастука у путничким аутомобилима, па деца на задњим седиштима остају непримећена, наводе стручњаци.

Број деце умрле од топлотног удара у колима у САД повећао се за 38 одсто у односу на 1998. године. Црна статистика показује да је најгора била 2010. година , када је старало 49 малишана.

Почетком августа, две близнакиње старе 15 месеци умрле су од топлотног удара када су их родитељи заборавили у аутомобулу на врелом паркингу.

Полиција и стручњаци упозоравају родитеље да увек отворе задња врата када паркирају возила. Такође, потребно је да запослени у вртићима контактирају родитељи када се њихова деца не појаве у обданишту.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар