Почетна » Ђилас: Нема Вучића – нема седнице Скупштине, то је суштина свега

Ђилас: Нема Вучића – нема седнице Скупштине, то је суштина свега

од Други Пишу
0 коментар

Преседник Странке слободе и правде Драган Ђилас реаговао је након изјаве председнице Скупштине Србије Ане Брнабић да се седница о ископавању литијума вероватно неће одржати. Он је навео да реченица „нема Вучића – нема седнице“ је суштина свих покушаваја Брнабић и режимских посланика да избегну седницу.

„Нема Вучића – нема седнице. Ова реченица је суштина свих покушаја Ане Брнабић и режимских посланика да избегну „седницу о литијуму“ која је морала да буде одржана на захтев опозиције. Вишесатна обраћања министара, иживљавање злоупотребом Пословника и процедура, понављање лажи да је опозиција опструисала текућу седницу, све то се своди своди на поруку – нема Вучића, нема седнице о литијуму“, навео је Ђилас у писаној изјави достављеној медијима и додао:

„Суштина вишедневног маневра којим власт оптужује опозицију да бежи од сопственог захтева за одржавање седнице о литијуму, јер је већина опозиционих посланика који су предлагачи седница одбила захтев Ане Брнабић да позове Александра Вучића на ову седницу. На тај начин би се расправа водила само између посланика власти и опозиције, уместо да је Вучић претвори о нови циркус. Изјава Ане Брнабић да ће они, власт, тражити другу седницу на исту тему служи искључиво томе да би они на тај начин могли да позову кога хоће, од Александра Вучића до министара, што у случају седнице заказане по захтеву опозиције не би било могуће“, нагласио је он.

Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар