Почетна » Добрица Веселиновић: Овим темпом, Новом Београд би требало 3 хиљаде година да унапреди енергетску ефикасност

Добрица Веселиновић: Овим темпом, Новом Београд би требало 3 хиљаде година да унапреди енергетску ефикасност

од admin
0 коментар

 

Програм Владе Србије за подизање енергетске ефикасности доживео је потпуни фијаско. Како и не би, када је за целу Србију Влада издвојила само око 500 милиона динара, 3,6 милиона динара по општини, што је једва довољно за по тридесетак станова у свакој.

Поред тога што су средства изузетно мала, београдске општине Нови Београд, Сопот и Раковица, као и велика већина, преко 80 локалних самоуправа у Србији, нису се ни пријавиле за ова средства.

“Александар Шапић се кандидује за градоначелника Београда, а општина које је био председник, Нови Београд, није се ни пријавила за средства којим би се помогло људима да промене дотрајале прозоре и ураде изолацију. Мислим да то на најбољи начин показује и то да он не разуме потребе људи, али и да нема капацитет да води Београд” – поручио је Добрица Веселиновић кандидат за градоначелника Београда и додао да коалиција МОРАМО има план великог улагања у подизање енергетске ефикасности.

“Уместо фарсе од програма коју спроводи министарка Михајловић, обезбедићемо велико улагање, субвенције од 75% уместо досадашњих 50% и много више проширити обухват програма. Увешћемо подстицаје и за извођаче радова јер је ово велики потенцијал за нова радна места.” – поручио је Добрица Веселиновић кандидат за градоначелника Београда коалиције МОРАМО.

Због дотрајале столарије, лоше фасадне и кровне изолације, као и неефикасних система грејања, просечно домаћинство изгуби и до 40% одсто енергије, па се ради о значајним уштедама за грађане.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар