Почетна » Не давимо Београд и коалиција МОРАМО: Контролори спречили и већу крађу, у Београду више оних који нису гласали за СНС

Не давимо Београд и коалиција МОРАМО: Контролори спречили и већу крађу, у Београду више оних који нису гласали за СНС

од Жиг Инфо
0 коментар

Нема никакве сумње да је власт утицала на изборну вољу грађана Београда кроз бројне нерегуларности које су и наши контролори испред коалиције МОРАМО забележили, а о којима су известиле и независне посматрачке организације ЦРТА и ОЕБС.

Наши контролори урадили су огроман посао и успели су да спрече изборну крађу на многим бирачким местима. Њиховим директним ангажовањем, позивањем полиције и конфронтацијом са СНС активиситма и члановима бирачких одбора, успели су да зауставе крађу на најмање 87 бирачких места.

Врло је важно истаћи да су званично бележене неправилности на самим бирачким местима, али постоји и велики број неправилности до којих је дошло ван бирачких места.

Наш тим за контролу избора је утврдио веће или мање неправилности на 67 бирачких места. Ово је само оно што смо ми забележили, а знамо да је на више од 150 места било неправилности.

Већи проблем од конкретних случајева изборних неправилности нотираних на самим изборним местима јесу неправилности ван бирачких места, попут коришћења паралелног бирачког списка и вршења притиска на бираче од врата до врата или испред бирачких места, довожење бирача службеним колима, куповина гласова, као и претње и притисци.

Наши контролори су и физички нападнути у два случаја, баш зато што су снимали употребу паралелног списка и вршење притиска на бираче испред бирачког места, као и у згради у којој су СНС активисти ишли од врата до врата.

Наш правни тим ће искористити све правне механизме како би починиоци изборне крађе били кажњени, а резултат избора одговарао изборној вољи грађана.

Важно је истаћи да, упркос нерегуларностима и њиховом утицају на резултате, Београд није већински гласао за СНС и СПС. Чак и да су прелиминарни резултати тачни, СНС и СПС су успели да уценама и манипулацијама добију 45% гласова. У односу на претходне изборе одржане 2018. године ово је 9% мање гласова.

Важно је да све организације које нису део садашње власти започну разговоре о формирању нове власти и смени коалиције која је у претходном периоду уништавала Београд. Морамо да учинимо све да се у Београду смени криминални режим.

Не давимо Београд и коалиција МОРАМО

Можда ти се свиди

Оставите коментар