Почетна » Врањанци који су својом вољом дошли на Вучићев митинг оголили тужну истину о овом граду

Врањанци који су својом вољом дошли на Вучићев митинг оголили тужну истину о овом граду

од Други Пишу
0 коментар

„Дошао сам због ћерке. Ради у врањском Здравственом центру и стално је ангажована на ‘одређено’. По шест месеци. Никако да добије решење за стално. Само доводе неке друге са стране, ко потплати наравно. Она је члан његове странке, ако дођем до њега, питао бих га да помогне ако може“, рекао је за портал Нова.рс један од окупљених Врањанаца који су заједно са доведеним људима из општина на југу Србије остали испред Спортске хале, где је председник Србије Александар Вучић данас званично кренуо у кампању за оснивање новог покрета.

Док са националних телевизија и портала сазнајемо о Врањанцима који са одушевљењем очекују председника и срдачно подржавају систем чији је он први човек, али и о колонама аутобуса којима су људи из других градова ту доведени због повећања бројности, муке људи који су га заправо својом вољом дочекали, оголиле су сву дисфункционалност поменутог система у Врању.

„Мајка сам особа са сметњама у развоју. Покушавам да остварим право на туђу негу, бојкотују ме из фонда ПИО, то ми је рак рана“, објашњава ова Врањанка за портал Нова.рс разлоге за долазак на овај догађај.

„Питала бих га до када ће ПИО фонд бити држава у држави и да ли ће уопште некада да се виде ова деца са сметњама у развоју, да буду приоритет“, додаје.

Друга жена је такође ту због детета – има студента ван Врања и боји се за његову будућност.

„Највеће питање за мене је национални програм за младе, запошљавање и заустављање одласка младих. Нама се не враћају деца овде. Нема привреде, нема ичега“, каже она.

„Моја ћерка не може да добије посао иако је члан СНС“

Иако је у Врању „ћутке“ прихваћено да се без чланске карте Српске напредне странке не можете надати послу у државним и градским институцијама и предузећима, а све чешће и у приватном сектору (попут рада у објектима тржног центра ЗОНА), више ни то није „довољно“, о чему сведочи наш саговорник који очекује да председник помогне његовој ћерки, јер је она члан СНС-а.

Ћерка овог човека је један од бројних случајева из Здравственог центра Врање. Наиме, константно је ангажована на по шест месеци, на одређено.

„Никако да добије решење за стално. Само доводе неке друге са стране, ко потплати, наравно. Она је члан његове странке, ако дођем до њега, питао бих да помогне ако може“, каже овај човек.

Вучић обећава стадионе и базене за 37 милиона евра

У Спортској хали није било места за све људе који су организовано дошли, те се председник Вучић обратио окупљенима испред овог објекта, док је неколико људи из масе покушало да му преда коверте, које су завршиле код припадника председниковог обезбеђења.

Током обраћања које је трајало између 10 и 15 минута, Вучић је Врањанцима поново обећао нову Пругу од Ниша до Прешева, веће плате, гасовод. Обећао је и стадион и затворени базен од 37 милиона евра, Центар изврсности за природне науке од 9 милиона евра, реновирање зграде Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

Alekandar Vučić u Vranju Foto:FoNet/Instagram predsednika Srbije

Сања Петров    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар