Почетна » Филипче: Грађани Србије биће ослобођени путарина у Северној Македонији од 15. јуна до 15. августа

Филипче: Грађани Србије биће ослобођени путарина у Северној Македонији од 15. јуна до 15. августа

од admin
0 коментар

 

Он је то рекао у Београду на заједничкој конференцији за новинаре са српским министром здравља Златибором Лончарем, са којим је договорио стратешко партнерство са „Торлаком“ око набавке вакцина.

„Влада Републике Северне Макдоније ће донети одлуку да сви српски грађани буду ослобођени плаћања путарина од 15. јуна до 15. августа. То је сезона у којој велики број српских грађана традиционално путује и у Северну Македонију и ка Грчкој“, рекао је Филипче.

Министар здравља Северне Макдоније се захвалио у име владе и македонских грађана „братском српском народу на значајној донацији вакцина, процесу који је организован захваљујући министру Лончару, премијерки Ани Брнабић и посебно председнику Александру Вучићу“.

„Захваљујући тим вакцинама ми смо почели процес имунизације. Дозволите да изразим и захвалност што је Србија широм отворила врата да буду вакцинисани и наши грађани, заједно са српским, и тиме направила велики чин пријатељства посебно у време када нигде у свету вакцине не стижу нити потребном, нити пожељном брзином, а тај процес Србија је радила феноменално“, рекао је Филипче.

Прва цепива која су стигла у Северну Македонију било је 8.000 Фајзер вакцина, које су употребљене за имунизацију здравствених радника. У међувремену,, у Србији су између осталог вакцинисани и македонски новинари.

Бета/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар