Почетна » ПОЧИЊЕ ПРЕЛАЗНИ РОК: Ко ће боље да пазари?

ПОЧИЊЕ ПРЕЛАЗНИ РОК: Ко ће боље да пазари?

од admin
0 коментар

По завршетку сезоне најажурнији у довођењу играча су учесници европских купова – Црвена звезда, Партизан, Чукарички и Војводина. Највеће активности овог квартета клубова су и логичне с обзиром на то  да ће осим за вечите сезона за Новосађане и Брђане почети већ 30. јуна, црвено и црно-бели стартоваће половином јула. Првенство Супер лиге стартоваће 23. јула.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Шампион је довео Новозеланђанина Мичела, он је током пролећа тренирао са новим клупским друговима, недавно је сарадња озваничена. Стигао је и дефанзивац Фибел из Мордовије, као и Стефан Милошевић из Спартака, члан репрезентације Србије до 20 година, првака света 2015. Звезду је напустио Марко Грујић. Млади везиста је још пролетос играо за тим са стадиона „Рајко Митић” као позајмљени играч Ливерпула. Биће сигурно још новајлија међу црвено-белима, вероватно пре првих европских обавеза.

 

ПАРТИЗАН

Црно-бели су куповали на домаћој сцени. Уз двојац из Радничког Сашу Марјановића и Петра Ђуричковића стигли су Милан Радин из Вождовца и Немања Милетић из Јавора. Црно-бели су се одрекли услуга Марка Јовановића, а још пролетос и голмана Живка Живковића. Највећа жеља Парног ваљка је довођење Мирослава Радовића, близу ангажмана у Хумску је штопер Душан Цветиновић, очекују се још два странца. Вицешампиона Србије могао би да напусти Дарко Брашанац, а у зависности од пристизања новајлија и Валери Божинов.

 

ЧУКАРИЧКИ

Брђани су остварили највећи трансфер продајом Андрије Павловића Копенхагену, чији трансфер би могао да буде и највреднији у летњој паузи. Брђани су замену пронашли у Алену Машовићу из Вождовца. Дошли су Марко Доцић из Јавора, а после неколико година у Србију се вратио Асмир Кајевић, некадашњи везиста БСК из Борче.

 

ВОЈВОДИНА

Новосађани су ангажовали Владимира Ковачевића, поузданог штопера Спартака. Са позајмице из Сутјеске у Нови Сад се вратио Шалета Кордић. Уговор је потписао и досадашњи омладинац Страхиња Крстевски. На „Карађорђу” су бројнији били одласци пре свега дефанзиваца Лазара Росића, Радована Панкова и везисте Данила Секулића.

 

ОСТАЛИ КЛУБОВИ

Од осталих клубова највеће активности у прелазном року најавила је Младост. Лучанци су из Узбекистана вратили дефанзивца Ивана Милошевића, стигли су још Александар Пејовић и Никола Андрић, а најављен између осталих и Обијора Одита из Вождовца.

Раднички се пре почетка пијаце највише бавио продајом играча. Голман Александар Јовановић отишао је у дански Архус, двојац везиста је прешао у Партизан, а могуће је да Нишлије остану и без тренера Милана Раставца.

Активни су Вождовац и Младост. У Борцу и Јавор Матису одласци су у првом плану, као и у Новом Пазару.

Прелазни рок траје до 31. августа у поноћ и извесно је да ће у наредна два месеца, а као по обичају и на крају пијаце, куповина и продаја максимално захуктати.

 

(zurnal)

Можда ти се свиди

Оставите коментар