Почетна » Ново лице Србије: Изборна комисија у Ивањици поништила изборну листу СНС-а

Ново лице Србије: Изборна комисија у Ивањици поништила изборну листу СНС-а

од Други Пишу
0 коментар

Изборна комисија општине Ивањица усвојила је приговоре и поништила листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ИВАЊИЦА СУТРА. Наиме, подносиоци бирача поднели су приговор на листу јер се у истој не налази најмање 40% припадника мање заступљеног пола, наводи се у саопштењу Новог лица Србије.

Утврђено је, наводи се, такође да назив подносиоца изборне листе и назив изборне листе нису одређени у складу са законом.

„Напредњачка бахатост и непознавање закона су овог пута видљиви у самом изборном процесу. Поништили су своју изборну листу, противправно променили кандидата у већ проглашеној листи, променили кандидата да промене форму и поново предали листу са истим потписима“, изјавио је Иван Јовићевић, потпредседник Новог лица Србије.

Како је рекао Јовићевић на листи одборничких кандидата која је предата и проглашена налазило се 14 кандидата мање заступљеног пола, односно 38% процената, док закон прописује 40% заступљености, пише у саопштењу.

„Листу је оборио помоћник председника општине Ивањица у својству бирача, Александар Радоњић. Идемо у борбу. Ово вам господо напредњаци неће проћи. Надамо се да још увек постоје институције које ће ово протумачити и решавати по законима државе“, закључио је Јовићевић.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар