Почетна » ФС Пољске најавио бојкот свих утакмица против руских репрезентација

ФС Пољске најавио бојкот свих утакмица против руских репрезентација

УЕФА је јуче објавила да ће руске селекције узраста до 17 година вратити у своја такмичења пошто "деца не смеју бити кажњена за дела за која су искључиво одрасли одговорни"

од Други Пишу
0 коментар

Председник Фудбалског савеза Пољске (ПЗПН) најавио је данас да ће ова земља бојкотовати могуће утакмице против руских селекција у европским такмичењима.

– Био сам изненађен јучерашњим саопштењем Извршног комитета Европске фудбалске уније (УЕФА). Ако руским селекцијама буде дозвољено да играју, наше репрезентације неће играти против њих. Ово је једина исправна одлука – рекао је председник ПЗПН Цезари Кулеша на друштвеној мрежи X (Икс).

УЕФА је јуче објавила да ће руске селекције узраста до 17 година вратити у своја такмичења пошто „деца не смеју бити кажњена за дела за која су искључиво одрасли одговорни“. УЕФА је навела да ће руске репрезентације играти без заставе, химне, званичне опреме и на неутралном терену.

Фудбалски савез Украјине (УАФ) саопштио је раније данас да ће бојкотовати сва такмичења у којима ће учествовати руске репрезентације.

УЕФА је у фебруару прошле године суспендовала све руске репрезентације и клубове из међународних такмичења због рата у Украјини.

 

Журнал

Можда ти се свиди