Почетна » Janković uništava DS!

Janković uništava DS!

од admin
0 коментар

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, radio je interna istraživanja popularnosti tog pokreta, koja su pokazala da mu popularnost opada, da su mu najsličniji birači DS-a, ali i da mu šteti saradnja sa Dverima.

Poslušavši savete stručnjaka, krenuo je u napad na demokrate optuživši ih da sarađuju sa Aleksandrom Vučićem, a sve u cilju preuzimanja njihovih birača. Janković je, takođe, počeo da se u medijima distancira od Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, saznaje „Alo!” od dobro obaveštenih izvora.

– Uobičajeno je da stranka i pokret redovno mere svoju popularnost. Retko kada se rezultati tih istraživanja pojave u javnosti, jer služe da liderima pokažu kakvo je stanje na terenu i u kom pravcu treba da nastave – započinje priču za „Alo!” naš izvor blizak Jankovićevom pokretu.

– Janković je u skladu sa pripremama za beogradske izbore uradio istraživanja, a rezultati su bili mnogo lošiji od onih kojima se nadao. Tada su stručnjaci Jankoviću savetovali da mora da učini otklon od DS-a da bi imao jasno definisano biračko telo – navodi naš izvor i dodaje da su glasači DS-a i PSG-a vrlo slični.

– To je ta proevropska i građanska opcija. Shvativši da mu je DS glavna konkurencija, Janković je odlučio da tu stranku optuži za saradnju sa Aleksandrom Vučićem u nadi da će razočarane demokrate svoj glas dati upravo njegovom pokretu – navodi za „Alo!” naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je lider PSG-a odlučio da se distancira od Dveri.

– Istraživanja su pokazala da su Jankoviću grljenje sa liderom Dveri na zajedničkom protestu opozicije i spekulacije da je saradnja sa Dverima na izborima u Beogradu moguća doneli negativne poene, pa je odlučio da preseče – zaključuje naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković potvrdio je za „Alo!” da DS i PSG imaju identično biračko telo, ali i da bi Jankoviću njegovi birači zamerili saradnju sa Dverima.

– Nesumnjivo je da je to jedan isti birački korpus i Janković je lukavo smislio kako da iskoristi demokrate na predsedničkim izborima, a da ih onda eliminiše i preuzme zajedničke rezultate. Druga je stvar da li će taj plan uspeti, jer to sve zavisi od promišljenosti i političke pismenosti biračkog tela kome se obraća – navodi on i dodaje da je Jankovićeva kombinacija providna.

– Jankovićevi birači su antinacionalni i anacionalni. Znači, njih sve što ima državnu i patriotsku komponentu revoltira. Saradnja sa Dverima je za njegove birače ista kao saradnja sa Vučićem i to bi svakako njemu stvorilo problem. Tako da i ako bude sarađivao sa Dverima, sarađivaće tajno, a ne javno – zaključio je Anđelković.

Distanca nakon grljenja

Interesantno je da je Saša Janković nakon zajedničkog protesta opozicije i srdačnog zagrljaja sa liderom Dveri izjavio da Dveri ne prihvataju ljudska prava. Na pitanje ko su za PSG prihvatljivi partneri u koaliciji za beogradske izbore, on je rekao da partner za eventualnu koaliciju mora da ispunjava dva uslova, a to su vrednosti na kojima se njegov pokret zasniva i to da neće sarađivati sa Vučićem.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар