Почетна » Шешељ: Нећу доброљно у Хаг, сазнао сам да ће ми казна бити драконска

Шешељ: Нећу доброљно у Хаг, сазнао сам да ће ми казна бити драконска

од admin
0 коментар

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поновио је данас да неће добровољно отићи на изрицање пресуде у Хашки трибунал и додао да је сазнао да ће му изречена казна бити драконска

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поновио је данас да неће добровољно отићи на изрицање пресуде у Хашки трибунал и додао да је сазнао да ће му изречена казна бити драконска, мада мања од казне Радовану Караџићу.

Упитан о наводима потпредседника Владе Србије Расима Љајића да је Хашком трибуналу послати извештај о потешкоћама са његовим изручењем у Хаг, Шешељ је рекао да им је потешкоћа то што је тежак.

„Ја добровљно не идем у Хаг. Да ли ће да ме носе на аеродром или нешто друго, не знам. Разумем њихове потешкоће, ја сам прилично тежак, имам 130 и нешто килограма“, казао је Шешељ новинарима на скупу радикала у Кнез Михаиловој улици.

Он је додао да није добио никакве нове позиве или обавештења о саслушању у Специјалном суду поводом захтева да буде изручен трибуналу, а које је одложено 10. марта.

ЉАЈИЋ: ВЛАДА НА ВРЕМЕ ПОСЛАЛА ХАГУ ИЗВЕШТАЈ О ШЕШЕЉУ
БЕОГРАД – Потпредседник Владе Расим Љајић изјавио је данас да је Влада прошле недеље послала извештај Хашком трибуналу о проблемима спровођења налога да председник Српске радиклане странке (СРС) Војислав Шешељ присуствује изрицању пресуде у том суд 31. марта.

Љајић је новинарима у Београду рекао да је Трибунал на време обавештен, али да не може да говори о садржају тог извештаја јер се ради о поверљивом документу.

„Документ је под ознаком поверљивости и докле год се не скине та ознака ми не можемо да говоримо о садржају дописа који је упућен Трибуналу“, рекао је Љајић на питање новинара да ли је Влада у предвиђеном року, односно до 15. марта известила Хаг о проблемима спровођења налога да Шешељ присуствује изрицању пресуде.

Хашки трибунал најавио је да ће 31. марта донети пресуду Шешељу по оптужници за злочине над Муслиманима и Хрватима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. и наложио Влади Србије да обезбеди његово присуство на изрицању пресуде. Шешељ је више пута поновио да неће добровољно отићи у Хаг.

На питање шта се дешава са поступком против троје радикала Петра Јојића, Вјерице Радете и Јове Остојића које је Хашки трибунал оптужио због утицања на сведоке и ометања правде у поступку против Шешеља, Љајић је рекао да је све у надлежности правосудних органа и да Влада не може да се меша у рад независних институција.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар