Почетна » Vučić: Plenković insistirao da pričamo o ratnoj odšteti

Vučić: Plenković insistirao da pričamo o ratnoj odšteti

од admin
0 коментар

Vučić je posle sastanka sa Plenkovićem, pošao preko Markovog trga ka Saboru, a novinari su ga „otpratili“ pitanjima o sadržaju razgovora sa hrvatskim premijerom, posebno na pitanju da li je bilo reči o ratnoj odšteti.

Predsednik Srbije je u hodu rekao da su razgovarali „o mnogo čemu“, a na ponovljeno pitanje – potvrdno odgovorio da je bilo reči i o ratnoj odšteti:

„Jeste, jedna od tema koju je pokrenuo gospodin Plenković“, rekao je Vučić.

Pokušali da napadnu Vučića ispred Sabora!

„Ja sam imao sasvim drugačiji stav i odgovorio sam mu sve što mislim po tom pitanju“, dodao je Vučić.

Na pitanje da li će nastaviti razgovore, on je odgovorio: „O svemu ćemo uvek da razgovaramo.“

Predsednica Hrvatske, koja je i pozvala Vučića u posetu, izjavila je ranije da izvinjenje i ratna odšteta nisu na dnevnom redu razgovora.

Plenković, koji nije dobro primio poziv predsednice srposkom predsedniku, od početka je insistirao da će pokrenuti i to pitanje.

„S predsednikom Srbije @avucic razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dve države – nestalima, granici, pravosudnoj saradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji i saradnji, evropskom kontekstu i odnosima u JIE“, napisao je hrvatski premijer na svom tviter nalogu.

S predsjednikom Srbije @avucic razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE. pic.twitter.com/eElNEem5W2

— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic) February 12, 2018

Vučić je uoči posete rekao da na Plenkovićevom mestu ne bi pokretao to pitanje, jer Hrvatska može više da izgubi, nego da dobije, što bi mogao da potkrepi „hiljadama argumenata“.

Predsednik Vučić stigao je danas u dvodnevnu posetu Zagrebu, a na Pantovčaku je za predsednik Srbije priređen svečani doček uz najveće državne počasti.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар