Почетна » DA NE BUDE DA NISTE UPOZORENI: Ovo su najčešće greške kod upotrebe KONDOMA!

DA NE BUDE DA NISTE UPOZORENI: Ovo su najčešće greške kod upotrebe KONDOMA!

од admin
0 коментар

1. On drži kondom u novčaniku i u zadnjem džepu pantalona

Prezervativi su vrlo rastegljivi, ali ne i svemogući. Većina muškaraca drži jedan komad „za svaki slučaj“ u novčaniku koji onda stavljaju u zadnji džep farmerki. Trenje i povećavanje temperature paketića usled stiskanja ili sedenja na kondomu smanjuje njegovu učinkovitost u zaštiti. Primetite li da partner poseže za novčanikom, ponudite ga svojim kondomom u originalnom pakovanju.

2. Ne ostavljate dovoljno praznog prostora na vrhu kondoma

Ako ne ostavite dovoljnu količinu slobodnog prostora, oko 1,3 centimetara na vrhu kondoma, rizikujete mogućnost pucanja što poništava originalnu funkciju ovog kontracepcijskog sredstva.

3. Upotrebljavate kondom pogrešne veličine

Većina muškaraca ima penis prosečne veličine kojima odgovaraju uobičajeni kondomi. No postoje i oni muškarci čiji je penis mnogo manji ili veći od proseka i koji bi trebalo da koriste prezervative namenjene njihovoj veličini kako tokom seksa ne bi došlo do pucanja ili ispadanja.

4. Prekasno navlačenje kondoma

Neki parovi uključuju kondom u seksualni odnos neposredno pre vrhunca muškarca, što je sasvim pogrešan način korišćenja ovog kontracepcijskog sredstva. Ne samo da se na taj način ne štitite od trudnoće nego se ne štitite ni od eventualnih polno prenosivih bolesti.

5. Niste proverili rok trajanja kondoma

I kondomi imaju rok trajanja? Prezervativ nije preporučljivo upotrebljavati nakon njegovog isteka pa redovno proveravajte datum na kutijici. Imajte na umu da nemaju svi kondomi isti rok trajanja već da on zavisi od robne marke i vrste samog proizvoda. Prezervativi s ugrađenim lubrikantima ili oni s efektom hlađenja imaju mnogo manji rok trajanja od klasičnih prezervativa.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Можда ти се свиди

Оставите коментар