Почетна » Које апликације највише празне батерије мобилних телефона

Које апликације највише празне батерије мобилних телефона

од Други Пишу
0 коментар

Апликације за друштвене мреже, услуге стриминга и неке игрице међу највећим су кривцима за пражњење батерије телефона, открили су стручњаци.

Према техничким стручњацима, wеб странице за трговину технологијом, апликације које највише штете трајању батерије вашег паметног телефона су оне које непрестано раде у позадини – чак и када се не користе активно, пише Даилy маил.

Фацебоок и Инстаграм у власништву Мете, Тwиттер, Снапцхат и ТикТок неки су од оних који највише исцрпљују, упозоравају стручњаци, будући да апликације у сваком тренутку имају приступ вашој локацији, микрофону, камери и контактима.

Посебно се то примећује након што су се корисници пожалили да Метина нова апликација за друштвене мреже Тхреадс, која је оборила рекорде прикупивши више од 109 милиона корисника од лансирања прошле недеље, “муњевито” троши батерију њиховог телефона.

Неки фрустрирани корисници нове апликације за микроблоговање, коју многи виде као директног ривала Тwиттеру, чак су и избрисали апликацију након што је испразнила батерију на њиховим паметним телефонима.

Иако је разлог овог пражњења батерије и даље нејасан, стручњак за кибернетичку безбедност Џејк Мур сугерисао је да би то могло бити резултат процеса који се зове “негативно тестирање”.

“Мета апликације су се дуго оптуживале да узрокују пражњење батерије иПхонеа”, рекао је.

“То би могло бити зато што програмери покушавају разумети више о својој апликацији и начину на који корисници с њом комуницирају. Процес који се назива негативно тестирање користи се како би се програмерима помогло да науче како људи користе апликацију како би је побољшали, а сматрало се да је Фацебоок то користио у прошлости”, каже Мур.

Осим апликација Мете, погледајте које су остале апликације које црпе вашу батерију:

1. Facebook

2. Twitter

3. Instagram

4. Snapchat

5. TikTok

6. Uber

7. Amazon

8. Spotify

9. Netflix

10. Candy Crush

Даилy Маил, Н1 Загреб

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар