Почетна » Лекари су јој саветовали да абортира, али није их послушала: Ово су резултати њене одлуке

Лекари су јој саветовали да абортира, али није их послушала: Ово су резултати њене одлуке

од admin
0 коментар

Атлетичарка Џејми Халси и њен муж Стив у октобру су сазнали да ће добити тројке. Али на скенеру је откривено да је једна беба за 25 одсто мања од друге две. Доктори су је саветовали да се одрекне две бебе, али је она одбила да то уради. Прошлог уторка добили су три здраве девојчице.

Бивша Олимпијска гимнастичарка била је пред тешком одлуком када су јој доктори рекли да абортира две бебе и спасе трећу.

Џејми Халси и њен муж Стив (35) у октобру су сазнали да чекају тројке, али су им доктори рекли да оне имају само 50 одсто шансе да преживе. Они су их саветовали да абортирају две бебе, јер је Џејми била у опасности носећи их све три, а бебе су имале само 50 одсто шансе да преживе

Прошле недеље на свет су помоћу царског реза дошле Иден Роуз, Амбер Џој и Ерин Ејла. Приликом порођаја дошло је до мањих компликација, а онда су све три бебе смештене у инкубатор.

Овај пар је лепе вести саопштио преко блога на којем су писали о свом искуству. Џејми, која је на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године била једна од представница Велике Британије, описала је порођај као „најневероватније, најнестварније искуство у свом животу“.

– Била сам преплављена емоцијама, чула сам плач све три бебе, а осетила сам се прелепо када сам их први пут видела – каже она.

Иден Роуз се родила прва и била је тешка килограм и 580 грама. За њом је дошла Амбер Џој, тешка само колограм и 390 грама, а трећа је била мала Ерин Ејла, која се родила са само килограм и 270 грама.

– Многи људи имају тројке и ја нисам хтела да абортирам две здраве бебе само да бих себи олакшала. Моја прва унутрашња реакција била је мисао „Не, ја то не могу да урадим“. Муж и ја смо се сложили да ћемо задржати све три бебе. Спорт нас је обоје научио да су нам потребни само могућност, шанса и вера да бисмо постигли успех – каже она.

И бивши рагбиста Стив писао је о свом одушевљењу на блогу.

– С поносом смо дочекали своје три ћеркице. Сад наше путовање тек почиње. Добио сам могућност да кажем и покажем Џејми колико сам поносан на њу и наше три девојчице – пише он.

Они већ имају једну ћерку, Флоренс, коју су добили 2012. године и од пролећа прошле године покушавају да зачну друго дете. Упркос негативним прогнозама доктора, Флоренс је сада добила три сестре које су потпуно здраве и које ће већ следеће недеље бити пуштене кући.

Владимир Танацковић     Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар