Почетна » Овако су наше велике звезде изгледале док су снимале своје прве албуме

Овако су наше велике звезде изгледале док су снимале своје прве албуме

од admin
0 коментар

Наше највеће музичке звезде, чија каријера траје до дана данашњег своје прве албуме и синглове издавале су и пре скоро четри деценије. Када се погледају омоти њихових првих сингл плоча и албума, најбоље се види проток времена.

Лепа Брена постала је популарна тек када је узела тај надимак, и престала да буде Фахрета Јахић, барем на сцени. Оркестар који ју је са успехом пратио је Слатки Грех.

Саша Поповић је био ту од првих дана.

Певачица Неда Украден почела је своју каријеру веома рано. Први њен сингл објављен је 1974. године. Певала је о младој мајци и то је, тада, оборило публику с ногу.

Занимљиво је да у почетку своје каријере Харис Џиновић није био велика звезда. тек после неколико албума, публика је заволела певачку легенду.

Први самостални сингл Здравка Чолића „Синоћ ниси била ту“ објављен је давне 1972. године. Чола је тим синглом започео своју фантастичну каријеру.

Његов први албум звао се „Ти и ја“, а објављен је 1975. године.

И Драгана Мирковић је другачије изгледала кад је била млада, а другачије је и певала. Њена прва плоча звала се „Имам дечка неморног“.

„Имам дечка немирног“ продата је у 160 хиљада примерака, што је 1984. године, када је издата, представљало велики успех.

Рокер Бора Ђорђевић имао је неколико група пре него што је оформио „Рибљу чорбу“. Један од првих синглова снимио је са групом „Заједно“.

Бора је „Рибљу чорбу“ основао тек 1978. године.

Мирослав Илић је легенда руралног фолка, санимио је велики број хитова већ на почетку каријере.

Први сингл „Послушајте песму моју“, објавио је 1965. године, а први албум „Овом те песмом поздрављам – 1973.

В.Ђ.Ђ.     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар