Почетна » Трг српско-руског пријатељства код Каљињинграда: Овако су Руси одали почаст Србији и нашој репрезентацији (ФОТО) (ВИДЕО)

Трг српско-руског пријатељства код Каљињинграда: Овако су Руси одали почаст Србији и нашој репрезентацији (ФОТО) (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Да међу Русима и Србима влада велико пријатељство показује и недавно отворен Трг у ту част, и то у граду Светлогорску у коме је смештена репрезентација Србије током трајања Светског првенства у фудбалу.

Светлогорск је удаљен тридесетак километара од Калињинграда, у коме ће наш тим наступити 22. јуна против репрезентације Швајцарске.

У парку у коме се налази трг, осим спомен плоче посвећене српским официрима и војницима који су служили у руској царској војсци, ових дана се налази и огромна фудбалска лопта, као знак подршке нашим играчима.

Српски глумац, Милош Биковић, који је присуствовао церемонији отварања, рекао је да је тим чином Србији указана велика част.

 

– Наши спортисти треба да буду поносни, јер је Србија једина земља на првенству која је добила такву част. Једина смо репрезентација која је добила свој сквер, који ц́е и остати под именом Трг руско-српског пријатељства – навео је Биковић.

Након меча са Швајцарском, наше играче 27. јуна очекује утакмица са Бразилом, која ће се играти на стадиону Спартака у Москви.

 

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар