Почетна » „Два јаја од 11 динара“ прогањају Тому Мону куд год да крене: Дошао у Врање, а тамо су га урнебесно дочекали

„Два јаја од 11 динара“ прогањају Тому Мону куд год да крене: Дошао у Врање, а тамо су га урнебесно дочекали

од Други Пишу
0 коментар

Министар унутрашње и спољне трговине, Томислав Момировић, борави данас у Врању, где ће присуствовати отварању Сајма запошљавања, који организује Национална служба за запошљавање (НСЗ). Момировић ће, пре тога, обићи продајни објекат „Леон“ маркета, поводом акције „Најбоља цена“.

Врањанци су министру, од раног јутра, већ приредили урнебесан дочек. Наиме, карикатуриста локалног портала Слободна реч, Ивица Стошић, нацртао је Момировића као Марију Антоанету, а у контексту актуелне изјаве министра о томе да „два јаја од 22 динара држе човека ситим цео дан“.

 

„Иако су историчари одавно доказали да француска краљица Марија Антоанета није поручила сиромашнима да једу колаче ако немају хлеба, ова фраза често се користи за описивање бахатости неке власти. Наш министар, ипак, прелази игрицу“ – наведено је као опис уз карикатуру министра Момировића на порталу Слободна реч

Ово није први пут да карикатуре из Врања „стигну“ и до Београда. Претходни пут, вирална је постала карикатура „Слободе“ Миленковић, односно Емилије Миленковић.

Два јаја за цео дан
Подсетимо, Томислав Момировић је док је говорио о ценама намирница у оквиру акције „Најбоља цена“, а онда и рекао ће само два јајета у вредности од 22 динара заситити човека, као и да је то „у нутритивно квалитативном смислу стварно перфектан оброк“.

„Дозволите, јаје је 11 динара. Пазите, оброк од 22 динара је, па мислим, оброк који може да држи човека цео дан ситим“, изјавио је министар трговине.

Међутим, министар Момировић се није зауставио на томе, већ је додао да не жели да каже да „људи живе са два јаја дневно, али у нутритивно квалитативном смислу, то је стварно перфектан оброк“.

 

Момировић је у више наврата промовисао акцију „Најбоља цена“ и том приликом изнео низ неистина, уз неизбежно етикетирање и нападе на медије.

Тако је министар Момировић већ једном изјавио да је до сада јаја по комаду плаћао 20 динара, али су му рекли да коштају заправо 15.

„Ја сам до сада јаја плаћао увек 20 динара и онда када су ми рекли да је јаје 15 динара и да га спуштају на 12 динара, ја сам се мало збунио“, рекао је Момировић током гостовање на Хепију, уз поруку „Сви у маркете“.

Акција “Најбоља цена” званично је почела 1. септембра, а како је представио премијер Милош Вучевић, до краја октобра ће бити снижено око 700 производа из 81 групе намирница.

Foto: TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bs, R.Z./ATAImages

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар