Почетна Друштво „Битно је да је у Београду у цена карте 50 динара“: Краљевчани бесни због укидања бесплатног превоза деци и попуста пензионерима

„Битно је да је у Београду у цена карте 50 динара“: Краљевчани бесни због укидања бесплатног превоза деци и попуста пензионерима

од Други Пишу
0 коментар

Грађани Краљева негодовали су на руком исписано обавештење предузећа „Аутопревоз“ Чачак у којем пише да „од 10. августа деца старија од четири године плаћају пун износ карте“ као и да „више не важе картице са попустом од 40 одсто за пензионере“, пише агенција Бета.

На тај попуст су имали право пензионери са минималним пензијама.

Путници су поделили на друштвеним мрежама објаву о укидању попуста, па су уследили коментари грађана, правећи поређења и са ценама превоза у престоници.

„Битно је да је у Београду у цена једне карте 50 динара, која важи 90 минута. Цена дневне карте је 120 динара и са њом се возиш 24 часа. Деца до 18 година не плаћају превоз, као ни пензионери“, један је од коментара.

Други су оценили да је наплаћивање пуне цене карте деци старијој од четири године брука и срамота, јер су се „скоро сви градови изборили за бесплатне уџбенике и бесплатно купање за децу на градским базенима“.

„Право на бесплатан превоз путницима старијим од 65 година (од места у којем живе до Краљева и у супротном смеру) важи и даље, али било би лепо да смо имали прилику да питамо директорку колико увећање прихода очекују по основу укидања досадашњих попуста“, наводи се у саопштењу.

 

„Можда и да питамо да ли су свесни колики ће ово удар бити на буџете оних који живе од минималних пензија и хоће ли део тог новца који се слије у њихову касу можда искористити да обнове возни парк, јер добар број путника већ одавно, са сетом помиње претходниг превозника, тврдећи да је ‘тада све било боље, а сада је неиздрживо’“.

Пред поскупљење пре годину дана, из „Аутопревоза“ Чачак навели су да „се превоз на територији града Краљева обавља возилима која испуњавају знатно више ЕУРО норме него у претходном периоду“ и да су зато обавезе одржавања више „чак и до 30 одсто“.

GSP-Beograd-autobus-gradski-prevoz-gradsko-saobracajno-preduzece-BusPlus-Kentkart-naplata-karata-Shutterstock-Alex-Linch

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар