Почетна » Вулин каже да се састао са шефом ЦИА и препричао њихов разговор: Рекао ми је да зна да нисам криминалац и руски агент

Вулин каже да се састао са шефом ЦИА и препричао њихов разговор: Рекао ми је да зна да нисам криминалац и руски агент

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин испричао је данас на седници Скупштине како је наводно имао састанак са шефом ЦИА, Вилијамом Бернсом, који му је, како каже, рекао да зна да није руски агент и криминалац.Након говора Славице Радовановић која је подсетила да је Александру Вулину забрањен улазак у САД, потпредседник Владе Србије испричао је како је наводно имао састанак са шефом ЦИА Вилијамом Бернсом коју му је рекао да је под санкцијама зато што је супротстављен његовој влади.

„Позадина свега је Америка, најважније је што је мени забрањен улазак у Америку. ЦИА, снајка, ЦИА… Коме ЦИА забрани, то је готово, нема ко ту шта да се расправља. Да ли је ЦИА у праву или није, кога брига за то… Баш као и ово… Људи, кад је нешто предмет кривичног дела, може да се користи на законом предвиђен начин, а не може да се отуђи. Ви мислите да смо ми разбојничка банда“, питао се Вулин.

Вулин је додао да ће он „наставити да се бори за своју земљу“, а потом препричао наводни разговор са шефом ЦИА.

„Знате, шта ми је рекао? Он је разговарао са мном и рекао ми да они знају да нисам руски агент и криминалац, али да сам стратешки супростављен ставовима његове владе. Тачно, апсолутно тачно. Зато што су стратешки ставови његове владе да признамо Косово, напустимо Републику Српску и уведемо санкције Руској Федерацији. То се неће десити све док Александар Вучић води Србију и док сам ја у Влади Србије и тачка“, рекао је он.

Подсетимо, Александар Вулин се налази под санкцијама Сједињених Америчких Држава од јула 2023. године. Он је осумњичен за коруптивне послове, првенствено у ширењу руског малигног утицаја у Србији.

Како се наводило у извештају, Вулин је умешан у међународни организовани криминал, трговину наркотицима и злоупотребу јавне функције.

Његове поступци су, како се наводи, унапредили корупцију у државним институцијама у Србији, а под тим се мисли на злоупотребу положаја за личне интересе, а то подразумева и укљученост у трговину наркотицима.

„Трезор нец́е оклевати да циља оне који злоупотребљавају своје положаје за личну корист, истовремено подрујуц́и ефективну и демократску управу на Западном Балкану“, рекао је подсекретар Трезора за тероризам и финансијску обавештајну службу Брајан Е. Нелсон.

„Александар Вулин је одговоран за коруптивна и дестабилизујуц́а дела која су омогуц́ила руске злонамерне активности у региону. Ова дела укључују коришц́ење његовог ауторитета ради личне користи, укључујуц́и умешаност у ланац трговине дрогом. Он је користио своју позицију да подржи Русију, олакшавајуц́и руске злонамерне активности које деградирају безбедност и стабилност Западног Балкана и обезбеђујуц Русији платформу за даљи утицај у региону“, наводи се у образложењу.

Сва његова имовина у Америци сада је блокирана, поручују из САД.

„Сва имовина и интереси у имовини горе описане особе која се налази у Сједињеним Државама су блокирани и морају бити пријављени ОФАЦ-у. Поред тога, блокирана је и сва имовина која је више од 50 одсто у власништву санкционисане особе, индиректно или директно“, наводи се у образложењу.

Поред тога, финансијске институције и друга лица која обављају одређене трансакције или активности са кажњеним лицем могу се изложити санкцијама или бити предмет извршне радње, наводи се у закључку Министарства финансија САД.

Фото Принтскрин

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар