Почетна » ГРОЦКА-ОТКРИВАМО: Шутнули их напредњаци па отишли у народњаке

ГРОЦКА-ОТКРИВАМО: Шутнули их напредњаци па отишли у народњаке

од admin
0 коментар

У току јучерашњег дана, Народна странка основала је Општински одбор у Гроцкој. Оснивачка скупштина одбора изабрала је за првог председника дипломираног инжењера саобраћаја Жељка Вагића, а за потпредседнике Игора Стојменовића, Дејана Величковића и Николу Свркоту. Изабрано је и 11 чланова општинског одбора.

ВИШЕ О ФОРМИРАЊУ ОО ГРОЦКА-ОВДЕ

На формирању Општинског одбора истакнуто је да се Народна странка неће нагађати са СНС-ом зарад мрвица са стола власти, као и да грађани Народну странку препознају као нову вредност на политичком тржишту Србије и која својим кадровским решењима може да понуди озбиљну алтернативу ономе што симболизује напредњачки режим.

Међутим, међу онима који су постављени у Грочански одбор народњака, укључујући и новопостављеног председника не може се рећи да немају блискости са напредњачким режимом.

Наиме, убрзо након избора 2012. године, Демократска странка на чијем је челу био Драган Ђилас са 8. спада на четири одборника . 

Одборничку групу ДС-а у Гроцкој предводила је тадашња председница Оливера Кнежевић која је била јачи критичар напредњака.

Међутим, иако оштар критичар напредњака а поготово прелетача, Оливера Кнежевић ипак 27. Маја 2014 године улази у веће ГО Гроцка са платом од  око 100 000 динара.

С обзиром да је изабрана за члана веће, уместо Оливере Кнежевић на одборничко место долази следећа на листи ДС-а Бојана Ђукић.  Долазак  Кнежевићке за члана већа ГО Гроцка резултирао је да су сви одборници ДС-а, осим  Радомира Танасијевића, добили неко запослење  у неком од градских или грочанских јавних предузећа.   Оливера Кнежевић није иступила из Демократске странке све док ново постављени председник ОО ДС-а Гроцка доставља Скупштини ГО Гроцка обавештење да Демократе иступају из власти. Након тог дописа, Оливера Кнежевић оснива удружење „Демократски савез Гроцка“. Овом удружењу прикључују се и  одборници Демократске странке, Жељко Вагић, Јасмина Лазаревић и Бојана Ђукић. Удружење даје подршку СНС-у у СГО Гроцка.

На локалним изборима 2016. године, бивша екипа ДС-а, односно тадашњег Демократског савеза Гроцка излази на изборе са „Патриотским блоком“. Тај блок је био веома интересантан. Наиме, носилац листе је био  Зоран Милићевић- Паја председник ОО ДСС-а у Гроцкој. Под редним бројем 2 наћи ће се Предраг Јанковић Змај док  на месту број 3 је Оливера Кнежевић из Демократског савеза Гроцка. Патриоте су прво хтели да искористе Двери како би узели тадашњи назив коалиције око ДСС-а и Двери, међутим Двери су упутиле жалбу Изборној комисији те тај назив није прихваћен. Иначе, опште је познато да је Драгољуб Симоновић , председник Гроцке и ОО СНС-а скупљао потписе за ову листу. „Патриоте Гроцке“ ушле су у локалну Скупштину са освојена два мандата, те Оливера Кнежевић и Жељко Вагић су остали без мандата, самим ти и ухлебљења у ГО Гроцка.

Међу јучерашњим окупљенима нашао се и Владимир Јевтић из Болеча. Један од почетних сарадника на локалном Гроцка Инфо порталу. Познато је да је прво био критичар напредњака, за шта је био ухлебљен у једном од јавних предузећа у Гроцкој. Након доласка напредњака, врло брзо постаје њихов сарадник, такође поново са запослењем у једном од јавних предузећа. Његова љубав са напредњацима опстаје до тренутка док није продат Гроцка Инфо портал за око, како се спекулисало, 3 000 евра.

Интересантно је да међу народњацима у Грочанском одбору нема Оливере Кнежевић, с обзиром да су већина постављених у овом одбору њен блиски пријатељи и „десне руке“.

Према сазнањима Жиг Инфа, Оливера Кнежевић агитује да се убаци у будући  савез за Србију, с обзиром да се на недавно одржаним београдским изборима она нашла на  70 месту за одборнике управо испред Ђиласа.

Уколико успе у овој намери, Кнежевићка ће заправо контролисати минимум два одбора различитих странака и удружења у Гроцкој.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар