Почетна » ЕВО КАКО НАС МИНИСТАР ПРАВИ ЛУДИМ: Вулин признао да је прао паре!

ЕВО КАКО НАС МИНИСТАР ПРАВИ ЛУДИМ: Вулин признао да је прао паре!

од admin
0 коментар

Члан Владе у најновијем покушају вађења мртав ладан рекао да је у земљу уносио по 9.000 евра из Канаде како би сакупио 205.000 евра за стан на Звездари

У покушају да оправда износ од 205.000 евра у кешу, који му је за куповину стана на Звездари наводно дала тетка из Канаде, министар одбране Александар Вулин скочио је сам себи у стомак изјавивши да је новац у Србију унео неприметно, и то у деловима по 9.000 евра! То би практично значило да је овај члан Владе покушао да превари државу и избегне плаћање пореза!

И да је којим случајем Вулиново објашњење тачно, то би значило да је он морао чак 23 пута да путује из Канаде у Србију како би пренео целокупан износ, имајући у виду да је законом дозвољено да се преко границе непријављено пренесе максимално 10.000 евра, док за сваки већи износ мора да се обавести царина и да се објасни порекло новца.

Укопава се

Новинарка Крика успела је јуче да, након више покушаја, од Вулина добије образложење о новцу.

– Ко вам каже да је унето у једном комаду? Ко вам каже да није пренето 9.000 по 9.000 по закону? – рекао је Вулин, што је у супротности са оним што је Агенцији за борбу против корупције пријавио – да је суму за стан продавцу уплатио као целину, а не у деловима.

Економиста Александар Стевановић сматра да се Вулин својим изјавама само укопава.

– Ако већ хоће да се брани, нека спреми људску одбрану. Ко год да га саветује, не саветује га добро. Генерално, у земљу можете унети до 10.000 евра а да то не пријавите, ту нема ничег нелегалног. Али понављам, у Србији нисте обавезни да доказујете порекло ако имате до 20 милиона динара, јер је 2003. законом дозвољено да, ако имате испод 20 милиона, онда не морате доказивати порекло. Довољно је било да се позвао на тај закон из 2003, али очигледно није, или није било убедљиво да је тај новац имао пре 2003. године – каже Стевановић.

20.000 евра за путовања

Заменик председника ДС Игор Салак изјавио је јуче да, после објашњења министра Вулина одакле му новац за стан, постоји основ за тужилаштво да реагује поводом оправданих сумњи да је извршено кривично дело прања новца. Он је такође навео и да постоји основ да реагују органи Канаде који се баве спречавањем прања новца.

– Вулин је инкриминисао неименовану тетку, а жели да убеди јавност да је 25 пута летео до Канаде да би пренео ту количину новца. Ако је ово истина, морао је да потроши и до 20.000 евра на та путовања – рекао је Салак и позвао Вулина да покаже пасош и граничну полицију да посведочи о веродостојности тврдњи о минимум 25 путовања у Канаду.

Подсетимо, Вулин се Агенцији за борбу против корупције правдао да је више од 200.000 евра у кешу за куповину стана на Звездари добио од супругине тетке. Агенција није поверовала у ово министрово објашњење јер је утврдила да новац није уплаћен на рачуне Вулина или његове супруге, као и да нико од њих није пријавио да је у земљу унео ову своту новца.

У Агенцији за борбу против корупције рекли су да су приликом провера извештаја о имовини и приходима функционера Александра Вулина предузели све што је у оквирима надлежности Агенције.

– Након достављања извештаја надлежном тужилаштву, по завршеној контроли, Агенција се не меша у рад других државних органа, нити може да утиче на даљи ток поступка. Такође, Агенција не коментарише ни њихове одлуке.

________________________________________________________________

Бурно у парламенту
Тражили смену Вулина, Михајловићеве, Малог

На јучерашњој седници Скупштине Србије посланик ДС Радослав Милојичић затражио је да премијерка Ана Брнабић смени министра Александра Вулина због нејасног порекла новца за куповину стана, док је лидер СРС Војислав Шешељ затражио смену министарке Зоране Михајловић. Такође, затражена је и оставка градоначелника Београда Синише Малог.

________________________________________________________________

________________________________________________________________

Да л‘ је могуће
Вулин се смучио чак и Крлету

Поводом актуелног случаја Александра Вулина реаговао је и маркетиншки стручњак Небојша Крстић, који је на Твитеру поручио да је време да Вулин напусти министарску фотељу.
– Вулин је због штете коју је нанео Влади РС заслужио да буде смењен – написао је Крстић.

________________________________________________________________

ИЗВОР: КУРИР

Можда ти се свиди

Оставите коментар