Oсим по викенд насељима, Дунаву и аласима, Гроцка је позната по воћарству и виноградарству. „Српска Калифорнија”, како упућени тепају подручју ове општине, деценијама је словила за највећи престонички воћњак.
Вишегодишња запарложеност српске пољопривреде данас је увелико захватила и имања у овом делу града. У погону ПКБ „Гроцка“ се некада само џемова и мармелада производило годишње 1.200.000 килограма, односно укупно 4.241.000 јединица различитих производа, данас се ништа више не производи. Хале већ годинама уназад су празне, а лопови су почели да скидају и кровну конструкцију јер је она једино још нешто вредно што је остало.
А погледајте производе који су некада излазили из овог грочанског комбината:
За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић