Почетна » Симоновић поднео још три тужбе

Симоновић поднео још три тужбе

од admin
0 коментар

 

Симоновић, који је оптужен да је наручио паљење куће новинара Жиг инфа Милована Јовановића, тужио је њега, затим Маторчевића и бившег комуналног инспектора Гроцке Срећка Васића, тражећи да му плате одштету од 300.000 динара због објављених текстова. Васић је у једном тексту био саговорник, те је због тога предмет тужбе, а Јовановићу је тужба стигла на адресу куће која је изгорела 12. децембра.

Жељко Маторчевић каже за наш лист да ће тужени ангажовати правни тим, а да ће за сведока позвати и председника Србије Александра Вучића, с обзиром да је све што је написано у тексту због ког Симоновић тужи, цитат Вучићевић речи „које су и наведене“.

– Како окарактерисати оволики број тужби од стране Симоновића, након што је почело суђење њему као налогодавцу за паљење куће колеги Јовановићу? Никако другачије него још једно демонстрирање силе од стране Симоновића, и врло вероватно Српске напредне странке, јер се нико од њих, поводом најновије ситуације у Гроцкој, није огласио. Напредњаци у Гроцкој и даље немају свог председника, осим Симоновића који им се смеши заједно са Вучићем са великог паноа на уласку у просторије странке у Гроцкој – каже Маторчевић за Данас.

Он додаје да је Симоновић већ изгубио једну тужбу против Јовановића, Васића и њега, а сада тужи по истој, само не гони кривично већ парнично.

У Симоновићевој тужби стоји да су се Маторчевић, Јовановић и Васић, заједничким поднеском 3. септембра прошле године обратили Општинском правобранилаштву Гроцке износећи ‘врло увредљиве квалификације’ на рачун Симоновића ‘повредивши му чак и најдубља осећања према оцу’, због чега он тражи 300.000 динара.

– Суђење је већ заказано. Што је најироничније, он у тужби наводи цитате из документа који смо предали Општинском јавном правобранилаштву. Одакле њему приступ том документу, а притом нама Јавно правобранилаштво није ни одговорило на тај допис. Такође, исти такав допис је послат и другим републичким институцијама, међутим Симоновић то не наводи у тужби. То је јасан доказ да Симоновић у Гроцкој има приступ свему и свачему и да исто тако о свему одлучује – истиче Маторчевић. Према његовим речима, у једном од текстова од пре неколико година за којег га је Симоновић тужио постојао је и аудио доказ како Симоновић вређа новинаре Жиг инфа на једној од седница ГО Гроцка.

– Упркос томе, према тужби њему је повређена углед, част или шта већ. Невероватно – закључује наш саговорник.

Активисткиња за људска права Аида Ћоровић каже за Данас да је Србија постала земља апсурда и бесмисла „и да се ситуација не отима контроли, да не постаје све страшније, ово би било смешно“.

– Овако, овакве ситуације, колико год звучале бесмислено у првом тренутку, показују степен бахатости, безобразлука, чак и психичке поремећености система који нам је Вучић са својим малим, локалним Вучићима конструисао. Ми живимо у друштву у коме више нема ни трунке нормалности, па овакав Симоновићев гест јесте само једна од многих у низу одвратних и бахатих демонстрација силе и охолости према грађанима Србије. Свакако, највише према човеку кога је умало убио, али и према свима нама – наглашава Ћоровић. Према њеним речима, Симоновићеве тужбе јасно говоре – „ми (чланови СНС) смо свемоћни и радимо шта нам се прохте! Може нам се!“

Бивши председник НУНС-а Славиша Лекић каже да је шокиран колико су јунаци Душана Ковачевића присутни, животни и свежи, „као да их је мајстор јуче описивао“.

– И овај наш Драгољуб Симоновић је, као и Ковачевићев Илија Чворовић, парадигма, само што је Чворовић био затвореник а овај наш је притвореник и осумњичени, овај данашњи је вучићевац а онај старији је стаљиниста, Чворовић воли своју државу и идентификује се са народом, Симоновић представља народ и мисли да је он држава, Чворовић мисли да је био жртва, Симоновић од себе прави жртву – истиче Лекић, подсећајући да Чворовић није одустао до последњег часа и да он не искључује могућност да Симоновић, на крају, изађе као победник.

– Јер, како „охоли, сујетни и самовољни властодржац бахатог, нехуманог и надасве неморалног и криминогеног понашања’, чије схватање политике су „отимачина и криминалне радње“ може добити улицу која се зове по његовој фамилији? Ту улицу није он отео, није му фамилија дала у наслеђе – држава му је дала – истиче Лекић, изражавајући забринутост да ће му држава и у судском поступку дати за право.

УНС ће помоћи Јовановићу

– Правни тим Удружења новинара Србије помоћи ће Милану Јовановићу да се одбрани од измишљених оптужби Драгољуба Симоновића чији је циљ застрашивање новинара Жиг инфа. Било би јако добро да се Српска напредна странка изјасни о овом потезу свог функционера – истакао је за Данас председник УНС-а Владимир Радомировић.

Симоновић без коментара

Бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић није желео да се изјасни о поднетим тужбама, нити да одговори на питање Данаса да ли евентуално намерава да их повуче, након свих догађања.

Бодрожић: Овде држава не постоји

Председник НУНС-а Жељко Бодрожић наглашава за Данас да су све активности бившег председника општине Гроцка и једног од водећих напредњака у земљи у складу са његовим моралним активностима.

– Човек који је, ако ћемо веровати оптужници, наручио паљење куће новинара, има мало људских особина. У складу са тим је и ова његова тужба и све активности у последње време. По друштвеним мрежама поново хушка на новинаре Жиг инфа. Охолост и безобзирност Симоновића показују да овде нема државе и да постоји моћна партија чији чланови мисле да могу све – да покушају да убију људе а потом и да их туже, каже Бодрожић за Данас.

Катарина Живановић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар