Почетна » Директор Лутрије поднео оставку, радници прошли полиграф!

Директор Лутрије поднео оставку, радници прошли полиграф!

од admin
0 коментар

Сви радници Лутрије Србије, који били укључени у организацију последњег кола Лотоа пристали су на полиграфско испитивање. Како сазнају „Новости“, сви тестирани су прошли полиграф. Директор Лутрије поднео оставку

Сви радници Лутрије Србије, који били укључени у организацију последнјег кола Лотоа пристали су да оду на полиграфско испитивање.

Како сазнају „Новости“, сви тестирани су прошли полиграф. У међувремену, директор Лутрије Александар Вуловић поднео је оставку на ту функцију из моралних разлога, сазнаје Н1.

Државна лутрија Србије раније је саопштила да је на извлачењу игре Лото 7 од 39, у 59. колу од 28. јуна, дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21.

Извлачење ЛОТО бројева у уторак изазвало је велику сумњу код грађана да је све намештено. Наиме, пети број комбинације најпре се појавио на екрану, а тек онда је куглица са тим бројем извучена из бубња.

Сумњу је изазвало, после наизглед регуларног извлачења прва три броја 4, 33, 12, када је дошао на ред и четврти број односно из бубња је извучена четврта куглица са бројем 27, али се на екрану најпре појавио број 21 а одмах потом 27 као пети број.

На екрану је, такође, био приказан и број добитника иако пета куглица званична још није била извучена.

САСЛУШАНО ШЕСТ ОСОБА ЗБОГ СЛУЧАЈА ЛОТО, ВЕШТАЧЕЊЕ ЛОПТИЦА
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција на основу захтева надлежног тужилаштва већ саслушала шест особа поводом сумњи у регуларност извлачења бројева у игри на срећу Лото, а следе даља полиграфска тестирања, као и вештачење лоптица.

„Међу саслушанима су чланови комисије, водитељка емисије, као и техничко особље задужено за графички приказ бројева и руковођење радом бубња. Њих петоро је и полиграфски тестирано, а о резултатима испитивања смо одмах обавестили надлежно тужилаштво“ рекао је Стефановић Танјугу.

Стефановић је рекао да ће данас бити полиграфски тестирано још пет особа, као и да ће се извршити и вештачење лоптица које су коришћене приликом извлачења бројева.

„Запленили смо рачунарску опрему, као и дискове на којима се налазе подаци о свим уплатним листићима из Србије, а уколико буде потребно затражићемо, путем међународне правне помоћи, и информације од других држава. Полиција је одлучна да утврди све околности и чињенице у вези са извлачењем и да ли је било неких злоупотреба, а о резултатима истраге обавестићемо јавност када све завршимо“ навео је Стефановић.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − fifteen =