Почетна » Вучић: До краја године повећање плата и пензија

Вучић: До краја године повећање плата и пензија

од admin
0 коментар

Он је, гостујући на телевизији Пинк, рекао да ће плате посебно расти у Београду и Новом Саду и да ће просечна плата износити од 500 до 510 евра, као и да нико неће бити разочаран.

Вучић је навео да у државној каси тренутно има 440 милиона евра више него што је планирано и честитао је председници Владе Србије Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом на таквом резултату.

„Трећу годину и формално имамо суфицит у буџету и ниједне године нисмо имали ребаланс“, рекао је он.

Према његовим речима, „ове године ћемо можда да имамо такозвани позитивни ребаланс, како би смо људима могли да исплатимо увећане плате“.

Преговори о повећању минималца на 30.000 динара

Председник Србије изјавио је да ће Влада Србије са синдикатима и послодавцима преговарати о томе да се минимална зарада са садашњих нешто више од 27.000 динара повећа до краја године на 30.000 динара.

„Покушаћемо да подигнемо минималну зараду, ако нас послодавци не буду линчовали. Трудићемо се да будемо на радничкој страни, да пређему ту магичну цифру од 30.000 динара, али морамо да водимо и рачуна о послодавцима, јер су они ти који гурају земљу напред“, казао је Вучић.

Тиме би износ минималне зараде прешао 255 евра, рекао је Вучић и оценио да би то био велики помак, иако не и довољан.

Плате у фабрици Тојо биће веће за 60 одсто од просечних

У Инђији ће бити упослено 523 људи у фабрици Тојо тајерс и имаће плате веће од просечних за 60 одсто, што ће бити изванредна ствар за цео Срем, изјавио је Вучић.

„Цела Инђија се радује, уложен је огроман новац, сама Инђија имаће своје приходе на основу пореза и доприноса“, рекао је Вучић.

На томе неће стати, објаснио је он, јер је план да упосле још људи, као што је фабрика Јазаки у Шапцу упослила 2.700 људи у почетку, а сада тамо ради 3.500 људи.

Он је објаснио и да су челни људи Тојо тајерс долазили чак 29 пута у Инђију и да иако је он лично навијао за Врање, Инђија је била њихов избор.

Вучић је изјавио да је очекивао позитивну одлуку Мицубишија и да се нада да ће бии „још таквих успеха“.

„Чекам још једну потврду за Панчево, реч је о великој компанији, али то не могу да саопштим пре него што они потврде“, рекао је Вучић.

Бета/Фонет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар