Почетна » WEF: Вучићева влада десета најнеефикаснија на свету

WEF: Вучићева влада десета најнеефикаснија на свету

од admin
0 коментар

Србија има једну од најнеефикаснијих влада на свету, показао је последњи извештај Светског економског форума (WЕФ) о конкурентности.

Ефикасност власти има значајне последице по конкурентност привреде неке државе и њен привредни раст. Претерана бирократизација и регулисање, недовољна транспарентност и лош законски оквир ограничавају развој бизниса и производе сталне додатне трошкове за предузетнике.

Србија је 2014. годину завршила као десета на лествици држава које имају најнеефикасније владе, а у друштву је с Хрватском, Венецуелом, Италијом, Аргентином, Либијом, Либаном, Анголом, Чадом, Мауританијом.

Најуспешније су владе Катара, Финске, Сингапура, Хонг Конга, Новог Зеланда, Уједињених Арапских Емирата, Руанде, Малезије, Швајцарске и Луксембурга.

Најгору владу има Венецуела.

У овом истраживању, које се спроводи у склопу Глобалног извештаја о компетитивности, истраживала се ефикасност националних влада у 144 светске државе.

На дну листе су владе које, како објашњава Светски економски форум на својим интернет страницама, неодговорно располажу јавним финансијама, грађане оптерећују превеликим бројем регулација и не воде транспарентну политику.

 

N1

Можда ти се свиди

Оставите коментар