Почетна » У СРБИЈИ НА СЦЕНИ „РИЈАЛИТИ ПОЛИТИКА“ Вучић је јефтин диктатор и очајан глумац

У СРБИЈИ НА СЦЕНИ „РИЈАЛИТИ ПОЛИТИКА“ Вучић је јефтин диктатор и очајан глумац

од admin
0 коментар

„Када сам недавно на сцену постављао своју драму „Говорна мана“, написану пре 19 година, која је алегорија на култ личности и страховладу једног човека, схватио сам да у тексту не морам да променим ни запету.

Потпуно се затворио круг. Ако узмемо да је кратак период око Петог октобра било време наде, па смо затим са лоповском поетиком опет кренули доле, круг смо сада затворили са овим јефтиним диктатором. Како другачије да га назовем? Из моје визуре можда најбоље – шмирант. Никако не могу да разумем како људи не виде да је Александар Вучић најобичнији очајни аматер-глумац који употребљава клишее којих нема ни у аматерском позоришту у провинцији“, каже у интервјуу за Истиномер филмски и позоришни редитељ Горан Марковић.

Он истиче да је у Србији на сцени „ријалити политика“.

-То је та драматургија или поетика порнографије. То је ново доба, све је отворено, све је отворена хипокризија. Сви знамо да су то договорене позе или фазе, али их сви прихватају. Једино они који баш неће да гледају порниће то не прихватају. Ја, на пример, имам условни рефлекс да кад год се на телевизији појави Вучић угасим тон на телевизору., Гледам разне ствари или гледам поред телевизора. Али, чим се он појави, угасим тон, јер не желим да ми упропашћује живот. Не толико политиком, колико тим шмирантским наступом. То ме највише нервира. То претварање, фолирање, отворена хипокризија. Мислим да и он сам зна да лаже и да је јефтин. Али баш га брига, каже у интервјуу за Истиномер

А да ли се назире светло на крају тунела, као што се назирало деведесетих година прошлог века, Марковић каже:

-Проблем је са младим људима, они износе промене. Не могу то ја, могу само да пружим подршку. Не разумем како се људи не буне. Нема цивилизацијског отпора, мислим да је то последица тога што је много мислећих људи отишло одавде. На сцени су само ови што се грабе, улазе у СНС. Они који то неће или не желе, повучени су са стране и посматрају све са филозофске дистанце. Многи матори људи су кукавице, што је интересантно. А они немају шта да изгубе.

Приредио:
Жељко Маторчевић, ФОто: Истиномер

Можда ти се свиди

Оставите коментар