Почетна » Коалиција за слободу медија: Испитати тешко таргетирање упућено НДНВ-у

Коалиција за слободу медија: Испитати тешко таргетирање упућено НДНВ-у

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Коалиција за слободу медија апелује на полицију и тужилаштво да предузму све неопходне радње и испитају тешко таргетирање које је учињено према Независном душтву новинара Војводине, поготово што ово није први овакав случај, и што овакве оптужбе могу озбиљно да угрозе безбедност новинара. На жалост у Србији нема одвраћајућег ефекта по оне који таргетирају новинаре и олако их претварају у непријатеље државе, а последице по новинаре могу да буду веома тешке.

У среду, 15. марта, на званичну мејл адресу НДНВ стигла је нова претња коју је потписао “Конзервативни покрет Наши”, у којем таргетирају ову организацију, као и портал Аутономија, чији је НДНВ издавач, оптужујући их да су “страни плаћеници”, као и да воде “медијски рат против Русије и Србије” и “промовишу Украјински неонацизам”.

У мејлу се наводи да КП “Наши” скрећу пажњу да портал Аутономија инфо “отворено ради на промоцији независности северне српске покрајине, што је отворено кршење Устава”.

Према њиховим речима јавност мора бити упозната да се “не ради о слободним медијима, већ о експонентима Запада, којима је једини циљ вођење медијског рата против Србије и Русије”.

Посебно су таргетирани програмски директор НДНВ – а Динко Грухоњић и колумниста Аутономије новинар Теофил Панчић “који морају дати одговоре о свом раду пред надлежним институцијама”.

Коалиција за слободу медија указује да је у последње време дошло до пораста таргетирања и претњи према новинарима, као и да су недавно представница ОЕБС-а за слободу медија Тереза Рибеиро и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату изразили забринутост због насиља и претњи новинарима у Србији.

Можда ти се свиди

Оставите коментар