Почетна » МЕСЕЧНА КАРТА ОД 1.000 ДИНАРА ЗА ПОВЛАШЋЕНЕ КАТЕГОРИЈЕ: Ево ко све има право на умањење

МЕСЕЧНА КАРТА ОД 1.000 ДИНАРА ЗА ПОВЛАШЋЕНЕ КАТЕГОРИЈЕ: Ево ко све има право на умањење

од Други Пишу
0 коментар

Свих 13 повлашћених категорија које су плаћале превоз по повлашћеној цени у старом систему остају и у новом систему наплате карата јавног превоза „Београд плус“. У старом систему, распон цене повлашћених месечних карата био је од 1.100 до 2.500 динара. То је јуче поновио градоначелник Београда Александар Шапић јер се, према његовим речима, у делу јавности пласирају лажне информације о наплати повлашћених карата јавног превоза.

– По новом ценовнику јавног превоза свих 13 катетгорија, које су остале исте, под истим условима доказују да припадају одређеној категорији и цена је линерално спуштена за све на 1.000 динара. Дакле, месечна карта за све повлашћене категорије износи 1.000 динара – каже градоначелник.

Да би купили карту, потребно је да повлашћене особе оду до једне од 10 пословница за продају карата и да са тим документима као и раније докажу свој статус и затим купе месечну карту од 1.000 динара.

– Осим месечне карте, новина је да повлашћене особе на исти начин могу у пословницама да купе и годишњу карту која за 12 месеци кошта 11.000 динара – истакао је Шапић.

Повлашћене категорије су студенти до 26 година или студенти докторских студија и факултета чије студије трају шест школскиг година, до навршених 28 година живота, ратни војни инвалиди и мирнодопски војни инвалиди са 20 – 40 одсто телесног оштећења, трајно неспособне особе за рад, особе на дијализи, особе са лаком душевном заосталошћу, корисници социјалне помоћи, корисници превремене, инвалидске или породичне пензије, незапослени, избегла лица и самостални уметници.

С.В.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар