Почетна » НА ПРОЗОРИМА „ЛУЈ ВИТОН“, НА СЛАВЉИМА ХИЉАДЕ ЉУДИ Ко је Жика Бомба, човек који се дружи са Ацом Лукасом, Цецом и аустријским МИНИСТРИМА

НА ПРОЗОРИМА „ЛУЈ ВИТОН“, НА СЛАВЉИМА ХИЉАДЕ ЉУДИ Ко је Жика Бомба, човек који се дружи са Ацом Лукасом, Цецом и аустријским МИНИСТРИМА

од admin
0 коментар

Живојин Трифуновић, звани Жика Бомба, недавно је својој ћерки Сари, у родној Жагубици, приредио прославу пунолетства за коју је потрошио 100.000 евра. Певали су им Ђани, Топалко, Сања Малетић, Јасмин Мухаремовић, Дарко Филиповић… и о том слављу се причао широм наше земље и дијаспоре.

Али, ко је Жика Бомба?

Он је човек који у Аустрији има три фирме у којима запошљава 350 радника. Човек који је дружи са Ацом Лукасом и Цецом Ражнатовић, али се слика и са српским премијером Александром Вучићем и Себастијаном Курцом, министром иностраних послова Аустрије, као и са другим бројним политичарима и звездама естраде.

– Зашто Бомба? Па, тај надимак ми је остао од оца, који се, као клинац, играо са децом на Млави Немаца и партизана. Ћале је у једној жалосној врби, на обали реке, нашао бомбе, које су потицале из Другог светског рата. Узео је једну и бацио је ка другој деци. Срећом, није пукла, али је почела да се дими. И, тати је остао надимак Бомба. Е, сада када сам ја био клинац, питају ме по Жагубици чији сам. Ја им кажем Милетов. „Ког Милета“, питају ме. Оног што је пронашао бомбе, одговорим. „А, ти си, значи „Жика Бомба“. И, тако, остаде ми тај надимак – смеје се Живојин.

Rođendan ćerke Žike Bombe

Рођендан ћерке Жике Бомбе

Жика је рођен 1969. године у Петровцу на Млави, а отац га је 1973. одвео у Беч. У престоници Аустрије је ишао у вртић и школовао се. Први посао који је радио био је келнерски. А, онда је решио да се опроба у грађевини. Успео је.

Иако нерадо прича о парама, омакло му се да је било случајева и да, ван сезоне, заради више од 150 хиљада евра месечно.

– Откуд ја у грађевини – наставља Бомба. – Па, случајно. Нисам могао да будем конобар, јер сам, како се испоставило, алергичан на брашно. А, волео сам оне велике дизалице и бетоњерке. Чуо сам старије како кажу – ‘’стави једном руку у бетон или малтер, цео живот остајеш у том послу’’. И, тако ја почнем да радим на грађевини.

Креативан, Бомба је брзо видео да у том послу има пара. Помислио је – ‘’Ако могу други да имају своје фирме, могу и ја’’.

– Данас управљам са три фирме – једна се бави нискоградњом, друга високоградњом, а трећа адаптацијом. Градио сам болнице, рушио и реновирао зграде, учествовао сам у реновирању хотела Сахер, што је ствар престижа, као и у реновирању хотела Амабасдор у пешачкој зони у Бечу – набраја Жика.

Прву фирму Жика је отворио 1997. четри године након што се венчао са Хатком, родом из Босне, са којом има ћерке Мартину и Сару и сина Адама.

– Одем са женом ја у Жагубицу, а она ми каже – ‘’Жико, овде је дивно, да направимо ми кућу за нас овде“. И, тако, сазидасмо кућу од 1.100 квадрата. Има наш дом седам спаваћих соба, осам купатила, девет тоалета, четири дневна боравка…

Жика није штедео. На прозорима завесе ‘’Луј Витон’’, чувени произвођач ташни, које коштају и по неколико стотина хиљада евра. На поду паркет идентичан оном који је постављен у двору Марије терезије у Шенброну.

– Квадрат тог паркета, који се прави од три врсте дрвета, кошта 180 евра – истиче Бомба. – Имамо и гранит из Индије, у купатилима санитарију ‘’Вилер и Бох’’, што ти је, ако поредимо са аутомобилима, ‘’мајбах’’ међу санитаријама. Имамо и лустере од ‘’Сваровски’’ кристала. Све у свему, нисам штедео. У кући је све ‘’цреам делла цреам’’. Не би се тога постидели ни најексклузивнији хотели.

Жика каже да би та кућа, да је рецимо на Дедињу, вредела неколико милиона евра. Овако…

– Ја сам кућу зидао за себе и своју породицу и зато нисам штедео. Није на продају. Овде ћу, када одем у пензију, да проводим пролеће и лето – сигуран је Бомба.

На рођендан му дошло 18.000 људи

У Србији је Бомба привукао медијску пажњу када је у Жагубици прославио свој рођендан пред – 18 хиљада људи!

– Ето, то ми је био ћеф – отресито ће Жика.

– Довео сам у Жагубицу Ацу Лукаса и Ану Кокић, а програм је водио Милан Калинић. Специјални гост ми је био Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића, најбољег светског тенисера. Потрошио сам нешто више од 100.000 евра на ту фешту, али је 18.000 мојих суграђана било срећно…

С. Голубовић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар