Почетна » Народна странка Гроцка: Пресуда против Симоновића охрабрење за све слободне новинаре у Србији

Народна странка Гроцка: Пресуда против Симоновића охрабрење за све слободне новинаре у Србији

од admin
0 коментар

 ”Овом пресудом демонстрирана је и унутрашња снага и спремност нашег правосуђа да пружи одлучан отпор свим политичким императивима и притисцима и да одбрани принципе поделе власти и независног судства” наводи се у саопштењу и додаје да се ипак, мора сачекати окончање жалбеног процеса и доношење правоснажне пресуде да би овај оптимизам био и верификован. ”Ова власт користи све методе како би разорила и последње енклаве слободе, урушила и девастирала начела правне државе и колонизовале све тачке отпора њиховом безакоњу.”
Општински одбор Народне странке Гроцка додаје да ”Србија овом пресудном показује да није бесудна земља и да има храбрих и часних судија који ингоришу политичке интересе и притиске и који се приликом доношења пресуде руководе искључиво законима и поштовањем правних норми, Овом пресудом се емитује недвосмислена порука да се слободна, јавна реч, слободно новинарство не могу застрашити и ућуткати. Пут до успостављања правне државе и владавине права је дуг и мукотрпан, али овакве пресуде представљају пример другим судијама и јасну поруку властима. Ниједна власт није изнад права и правда мора бити намирена. Пре или касније”.
”Народна странка Гроцка поздравља овакву пресуду и верује да ће и у жалбеном поступку она бити потврђена. На крају треба поменути судију Жугића који је и поред безочних опструкција, као и претњи остао доследан принципима свог позива и сачувао људски интегритет показавши да у Србији не сме и не може бити заштићених и привилегованих. Ово је велика победа српског судства, као и свих нас који се боримо за начела владавине права” закључује се у саопштењу.

Народна странка Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар