Почетна » А код Курте у Винчи: ДСС Гроцка слави- позвана и позиција и опозиција

А код Курте у Винчи: ДСС Гроцка слави- позвана и позиција и опозиција

од admin
0 коментар

,

Оно што је интересантно јесте да ће , према информацијама Жиг Инфа, на овом слављу бити заједно представници локалне коалиције окупљене око СНС-а, као и представници Двери са којима је ДСС потписао  споразум о сарадњи и заједничком деловању на републичком нивоу.

 

Подсетимо се, грочански ДСС је у власти у Гроцкој, док је деловање ДСС-а на републичком нивоу у својству опозиције.

-Санда Рашковић Ивић, председница ДСС-а, тврдила је недавно за “Новости” да у ДСС нема концепцијских и политичких сукоба, али признаје да постоје размимоилажења у тактици:

– Те разлике се испољавају у односу према СНС у већим градовима где смо заједно у власти. Ја сам за то да се врло оштро опозиционо поставимо према СНС који држи све у својим рукама. Неки други то не подржавају. Мора да се зна да тамо где смо у савезу са СНС, нећемо да будемо робиња, него партнер који се уважава.

Сдруге стране, грочански ДСС је остао у локалној власти а често је и игнорисао наредбе са врха власти.

Мада у локалној коалицији која је на власти у Гроцкој, поједини чланови ДСС-а су ипак наставили да делују опозиционо удруживши се са покретом Двери. Тако ће данас код Курте у Винчи бити представици и СНС-а и Двери, или и опозиција и позиција на једном месту а све их је ујединио Ђурђевдан.

Можда ти се свиди

Оставите коментар