Почетна » Били су пријатељи из разреда, а онда се заволели, венчали и добили дете. А онда се низало једно УЖАСНО ОТКРИЋЕ за другим

Били су пријатељи из разреда, а онда се заволели, венчали и добили дете. А онда се низало једно УЖАСНО ОТКРИЋЕ за другим

од admin
0 коментар

Марина и Ненад Ристић (35) били су добри пријатељи из гимназије. Ишли су заједно у одељење. Када су завршили средњу школу и имали 19 година заљубили су се једно у друго, а касније и венчали. Врхунац њихове љубави стигао је прошле јесени када су добили ћеркицу. Међутим, тај најсрећнији тренутак у животима младог пара помутило је ужасно откриће.

– Другог октобра прошле године, пред сам порођај, мени је дијагностификован велики тумор на мозгу. Због повишеног интракранијалног притиска била сам животно угрожена. Након ризичног порођаја, уследила је операција којом је уклоњен већи део тумора – започиње причу Нишлијка Марина.

Како каже, сада се осећа боље, има мали поремећај равнотеже, за који се нада да ће нестати када из њеног тела буде уклоњен и остатак тумора.

– Чека ме још гама нож интервенција, али своје лечење морала сам да одложим… – додаје она.

Наиме, пре три месеца се њен супруг Ненад, иначе доцент нишког Грађевинско-архитектонског факултета, пожалио лекару на упалу синуса. Међутим, на инсистирање лекара урађени су додатни прегледи и снимања која су показала да Ненад болује од изузетно ретке и веома агресивне врсте Т лимфобластицног лимфома четвртог степена.

– Кад сам сазнала за његову дијагнозу било ми је јако тешко… Теже него кад сам сазнала да ја имам тумор – каже ова млада жена и додаје:

„Ради се о врло агресивном лимфому који брзо напада организам, и који се након привидног излечења пацијента, за кратко време поново јавља.“

Прва фаза лечења која укључује агресивну хемиотерапију је започета у Србији, али да би се Ненад излечио од ове веома ретке, агресивне и брзо рецидивирајуће врсте лимфома, неопходно је пресађиваје матичних ћелија у Немачкој.

– Супруг тренутно прима други циклус хемиотерапије. Мало теже подноси нусефекте саме терапије, али нема никаквих болова. Сада прикупљамо новац за његово лечење, како би потпуно оздравио и ми могли да наставимо нормалан живот. Прошли смо много тога заједно, те чврсто верујем да ће и ово бити иза нас – нада се Марина.

„Верујемо у помоћ добрих људи“

Марина и Ненад пуни су вере у добре људе, који ће помоћи да ова породица остане на окупу.

– Беба нам је здрава, напредна и весела. Око чувања ми помажу сестра и брат и јако сам им захвална на томе. Имамо огромну подршку околине. Много појединаца се јавило у жељи да нам помогне, а ту је такође и добра воља цркве. Наша пријатељица Ивана Тасић и парохија Светог Архангела Михаила у Солт Лејк Ситију су покренули кампању у Америци. Бескрајно им хвала на томе – искрена је она.

 

У помоћ нишкој породици притекла је и Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић.

– Спасавањем Ненадовог живота, дајете снагу његовој супрузи Марини да настави лечење, а осмомесечној беби, да расте уз своје родитеље. Будућност ове младе породице у потпуности зависи од донација добронамерних људи. Помозимо Ненаду! Упишимо 328 и пошаљимо СМС на 3030. Њему можемо помоћи уплатом на динарски или девизни рачун, као и путем линка – наводи се на њиховом сајту.

Дуња Тулимировић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар