Почетна » Предложено да ђаци који су малтретирали наставницу у Трстенику буду искључени из школе: Коначну одлуку доноси директор

Предложено да ђаци који су малтретирали наставницу у Трстенику буду искључени из школе: Коначну одлуку доноси директор

од Други Пишу
0 коментар

Једногласном одлуком Наставничко веће Техничке школе у Трстенику донело је предлог да се тројица ученика искључе из школе, сазнаје Нова.рс. Коначну одлуку треба да донесе директор, али према нашим сазнањима то се неће десити данас.

У међувремену, један ученик се већ исписао из школе, а за другог ученика родитељи су предали документацију о трауми коју је преживео.

„Ништа посебно, свесни смо да процедура мора да се испоштује, али сматрамо да одлука Наставничког веће показује да сваки вид насиља треба најстроже казнити. За сутра је заказан ђачки парламент и савет родитеља да се чује и њихов став“, каже за Нова.рс један од запослених.

Подсетимо, ученици су снимали насиље над професорком енглеског у школи у Трстенику.Они су је вређали, а измакли су јој и столицу.

Раније је министар просвете Бранко Ружић изјавио је да очекује да ће сва три ученика из Трстеника, који су измакли столицу наставници и све то снимали мобилним телефоном, до краја недеље бити кажњени најстрожом казном – искључењем из школе.

Ружић је рекао да су у међувремену родитељи једног од ученика доставили медицинску документацију од надлежне здравствене установе да је дете у тренутку извршења тог дела било неурачуњиво.

Што се тиче казни, рекао је министар, постоје јасни правилници и протоколи који дефинишу.

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар