Почетна » ПРИПРАВНИК У СУДУ ИЗ ИНЂИЈЕ ИГОР ДЕВИЋ ПРАВНОСНАЖНО ОБАВЕЗАН ДА ПЛАТИ ШТЕТУ СТЕФАНУ КАРАНОВИЋУ ЗБОГ КЛЕВЕТНИЧКОГ САОПШТЕЊА

ПРИПРАВНИК У СУДУ ИЗ ИНЂИЈЕ ИГОР ДЕВИЋ ПРАВНОСНАЖНО ОБАВЕЗАН ДА ПЛАТИ ШТЕТУ СТЕФАНУ КАРАНОВИЋУ ЗБОГ КЛЕВЕТНИЧКОГ САОПШТЕЊА

од Жиг Инфо
0 коментар
Веће Апелационог суда у Новом Саду на челу са председницом већа судијом Љиљаном Цицмил, члановима већа судијом Јадранком Мали и судијом Едит Чордаш потврдило је пресуду Основног суда у Новом Саду којом је Игор Девић, приправник у Суду у Инђији обавезан да исплати Стефану Карановићу 30.000,00 динара на име наканаде нематеријалне штете, са законском затезном каматом од дана пресуђења до исплате, за душевне болове због повреде угледа, части и права личности Стефану Карановићу објављивањем нетачних информација, увредљивим саопштењем, а које је објавио путем фејсбук странице Савеза студента Правног факултета у Новом Саду н и истом пресудом тужени Девић је правноснажно обавезан да исплати трошкове парничног поступка Стефану Карановићу у износу од 100.700,00 динара са законском затезном каматом од дана извршности пресуде до исплате.

Подсетимо се да је Игор Девић, тада студент, (синовац Илије Девића) један од подносилаца дисциплинске пријаве против студента Стефана Карановића због које је Стефан Карановић суспендован са Факултета 12 месеци коју суспензију је Управни суд поништио затим је на основу исте пријаве коју је потписао Девић, студент Карановић поново 12 месеци суспендован да би Управни суд и другог пута поништио решење. Пре неколико недеља тај дисциплински поступак против Стефана Карановића је правноснажно обустављен од стране Правног факаултета у Новом Саду.
 Интересантно је да је Игор Девић на једном од рочишта категорично изјавио, прописно упозорен на дужност казивања истине, да никада није поднео дисциплинску пријаву против Стефана Карановића, премда његов потпис постоји у дисциплинској пријави.
 Поставља се питање како неко са таквом биографијом може да обавља приправнички посао и евентуално сутра буде сарадник или судија а о томе би свакако требао да води рачуна институције и пре свега Високи савет судства.
„Суштина овог поступка је да је све почело са Правног факултета у Новом Саду и да је предметно саопштења објављено на Facebook страници Савеза студената Правног факултета у Новом Саду. Правни факултет нити Савез студената  никада нису дали саопштење поводом ових догађаја, већ многа саопштења због којих су се водили поступци а који су окончани правноснажним одлукама судова неповољно по ту институцију су обрисани са интернета те смо утврдили постојање саопштења захваљујући вештаку ИТ струке из Београда мр Раду Драговићу, вероватно једним од најбољих експераата из те области у региону. Тај Правни факултет уместо да се истиче образовањем будућих кадрова, научним доприносом, бави се најприземнијим клеветама на рачун својих студената, затим уклањњем тих клеветниччких саопштења мислећи да изиграју ИТ струку Тако нешто је поражавајуће и ако нема могућности да се спроведе ветинг, да се испита пословање, приватна имовина, приватне везе тих професора са политиком или неким другим структурама, треба тај факултет да се достојанствено угаси а не да служи на бруку онима који су својевремено поштено дошли до диплома, магистратура и доктората. Не треба на силу одржавати нешто што има у основи накарадну сврху постојања јер то каља углед наше државе са којом треба да се поносимо и и углед нашег народа који је поштен. Жао ми је што је до те ситуације дошло у сваком случају и не ликујем било чему, јер ова тема, бар за озбиљне људе, свакако није пријатна. А о Игору Девићу осим судских пресуда и решења Правног факултета које довољно говоре, немам много тога да кажем и нити желим. Довољна је чињеница да је достављао факултету и суду скриншотове за које је тврдио да су део наше приватне преписке. Просто немам шта да додам.“ Изјавио је Карановић за Жиг инфо и посебно похвалио судију Тамару Мојсејев која је судила у првом степену пред Основним судом у Новом Саду.
„Драго ми је судија Тамара Мојсејев сада у Вишем суду и то не само због овог конкретног поступка, где је поступала перфектно у сваком смислу,  већ из разлога што Вам то може потврдити сваки правник у Новом Саду. То је уједно показатељ да има простора за поштене судије и уопште професионалце у нашој земљи, а потребна је само воља. Захвалио бих се наравно и својим пуномоћницима адвокату Владимиру Вучинићу из Београда, адвокату Пеци Исакову из Новог Сада, адвокату Марку Пушици из Београда и његовом сараднику Владимиру Петровићу из Београда., додао је Карановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар