Почетна » Привремено обустављено испитивање вакцине против короне због необјашњиве болести учесника студије

Привремено обустављено испитивање вакцине против короне због необјашњиве болести учесника студије

од admin
0 коментар

 

Како наводи Радио слободна Европа, истакнуто је да су такве паузе уобичајене током великих испитивања која могу обухватити десетине хиљада људи.

Ово је други застој у испитивањима вакцине које спроводе више произвођача у свету. Почетком септембра АстраЗенеца је кратко паузирала касну фазу тестирања своје експерименталне вакцине.

Она се развија на Универзитету Оxфорд, а била је паузирана такођер због необјашњиве болести учесника студије.

Испитивања те вакцине у Великој Британији, Бразилу, Јужноафричкој Републици и Индији су настављена, али су у САД-у паузирана.

Компанија Џонсон енд Џонсон саопштила је прошлог месеца да је њена експериментална вакцина против коронавируса произвела јак имуни одговор у раној и средњој фази испитивања. Након тога је почела завршна фаза с око 60.000 учесника, а резултати се очекују крајем ове или почетком наредне године.

Европска комисија је још у августу резервисала до 400 милиона доза ове потенцијалне вакцине.

У Русији ускоро масовна употреба вакцине „Спутњик В“

Масовна употреба вакцине против коронавируса „Спутњик В“ у Русији могла би почети од краја октобра или почетка новембра, саопштио је директор Руског фонда за директна улагања Кирил Дмитријев.

Он је рекао да ће производња вакцине бити примарно усмерена на покривање потражње у Русији, те се нада да ће руска вакцина на Блиском истоку добити одобрење за употребу у новембру.

Русија је 11. аугуста постала прва земља на свету која је регистрирала вакцину против коронавируса, под називом „Спутњик В“ коју је развио Истраживачки институт за епидемиологију и микробиологију Гамалеја.

Како преноси Реутерс, након покретања проба руске вакцине у Белорусији, и у Уједињеним Арапским Емиратима почела су испитивања на људима.

Очекује се да ће у блиској будућности почети и испитивања вакцине у Венецуели.

РСЕ, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар