Почетна » РОДИТЕЉ УПАО У ШКОЛУ Викао и ударао „петаке“

РОДИТЕЉ УПАО У ШКОЛУ Викао и ударао „петаке“

од admin
0 коментар

Томислав Поповић из Ћуприје, који је упао у школу и физички и психички злостављао двојицу ученика петог разреда, одговараће за ремећење јавног реда и мира!

Тужилаштво је, наиме, одбацило кривичну пријаву против њега, иако се ради о незапамћеном инциденту о коме прича цела Ћуприја.

У изјавама ученика ОШ “Вук Караџић” после инцидента, каже се да је Поповић 27. марта пре почетка наставе у преподневној смени улетео у одељење које похађа његова ћерка и почео да виче на ученика који је као дежурни редар брисао клупе:

Зашто целе недеље моја ћерка брише таблу, а ти ништа не радиш?!

Затим га је повукао за уво и ударио отвореном шаком по глави. Од јачине ударца дечак је заплакао, а Поповић се потом окренуо другом ученику који седи у клупи са његовом ћерком. Одгурнувши га по рамену, почео је да виче: „Ја ти знам оца, бабу и деду!“

Затим је прстом повукао линију по клупи и рекао: „Да узмеш оловку и повучеш линију и да ту линију не прелазиш јер узнемираваш моју ћерку!“

Сва деца су бризнула у плач, а даљи хаос спречила је наставница, разредни старешина, која је Поповића избацила из учионице.

У извештају Школској управи директорка школе Весна Вијоровић каже да је Поповић ушао у одељење и да се неадекватним речима и поступцима обратио ученицима, односно да је “викао, гурао, вукао за уво и ударио ученика”.

Школа је инцидент “процесуирала” преко Тима за заштиту ученика од насиља и пријавила и полицији. Међутим, на састанку тог тима и Поповића, како стоји у записнику, он је одмах исказао неспремност за било какав разговор.

– Почео је вербалним нападима, вређајући присутне, а затим напустио састанак – стоји у записнику. Тим је закључио да се догодило физичко и психичко насиље над двојицом ученика, као и психичко насиље над целим одељењем ученика, те да је реч о трећем нивоу насиља.

Поповић каже да је викао на дечака и да га је повукао за уво или раме, али тврди да га није ударио. Потврђује да је на другог дечака викао и рекао му да не сме да пређе на половину клупе његове ћерке.

Родитељи деце над којом је извршено насеље су одустали од гоњења Поповића под условом да заједно са супругом и ћерком убудуће редовно посећује радионице за спречавање насиља.

Најавио тужбу против школе

– Покренућу тужбу против школе и директорке због злостављања детета, јер је свакодневно друга деца туку и долази кући са разбијеном главом. Директорка, која је пријатељица моје супруге, није реаговала на наша упозорења. Дошао сам у школу да сам заштитим своје дете, као што су остали родитељи касније дошли да заштите своју децу – каже Томислав Поповић.

 

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар