Почетна » „Славица Ђукић Дејановић да моментално поднесе оставку“

„Славица Ђукић Дејановић да моментално поднесе оставку“

од Други Пишу
0 коментар

Ресорни одбор за образовање Демократске странке објавио је саопштење у ком захтева од министарке Славице Ђукић Дејановић да моментално поднесе оставку, јер је, како наводе, својим нечињењем и игнорисањем проблема сноси одговорност за нову ескалацију насиља у школама.

Они су у свом саопштењу позвали полицију и тужилаштво да одмах обезбеде доказе које би омогућили да се одреди притвор, а потом и најстроже осуди мајка која је нанела повреде наставници у Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду.

„Демократска странка захтева од премијера Вучевића да одмах уведе низ мера којим ће се спрече нове сцене насиља у школама. Међу тим мерама се мора наћи и појачано обезбеђење и видео надзор за сваку школу у Србији, измене кривичног законика које ће омогућити веће санкције за нападе и малтретирање наставника и учитеља, одузимање националних фреквенција свим медијима који промовишу насиље и нису емитовали законом прописани минимум образовног програма. Демократска странка већ више од две године упозорава јавност да држава не чини ништа да спречи ескалацију насиља у школама, уз предлог мера које ће и краткорочно и дугорочно дати резултата у превенцију насиља у образовном систему Србије“, наводи се у саопштењу.

Подсетимо, по налогу јавног тужиоца Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, полицијски службеници ПС Нови Београду, донели су решење о задржавању окривљене Ане Радојичић (32) због кривичног дела злостављање и мучење и кривичног дела угрожавање сигурности.

Ухапшеној се кривичном пријавом ставља на терет да је дана 13.06.2024. године, у основној школи на Новом Београду, незадовољна закљученом оценом њеног сина, упутила оштећеној – наставници претње по живот и тело, вређала је, почупала за косу и задала јој више удараца у пределу тела наневши оштећеној лаке телесне повреде.

Услед радњи окривљене оштећеној је, по сопственој изјави, повређено људско достојанство и осећа страх за своју безбедност, а уједно је предметни догађај изазвао и узнемиреност грађана, нарочито због чињенице да се догодио у основној школи.

Окривљена ће дана 15.06.2024. године бити саслушана од стране јавног тужиоца на све околности догађаја. Свесни учесталости напада на просветне раднике Треће основно јавно тужилаштво у Београду ће предлагати најстроже санкције и на тај начин утицати на безбедност свих грађана и очување образовних институција.

Slavica Đukić Dejanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар