Почетна » Удружени напредњачки подухват: Како су таблоиди и Ђукановић припремили терен за бахати упад у просторије „Д Еxпресса“

Удружени напредњачки подухват: Како су таблоиди и Ђукановић припремили терен за бахати упад у просторије „Д Еxпресса“

од Други Пишу
0 коментар

Припадници Управе криминалистичке полиције и Пореске полиције упале су у просторије компаније „Д Еxпресс“ у четвртак увече без судског налога, и ту се задржале дуже од пет сати. Разлог тог упада није званично саопштен. Међутим, за тај догађај постојале су индиректне најаве директно из владајуће Српске напредне странке (СНС).

Прича о упаду припадника УКП-а и пореске полиције повезује се са штрајком радника поште. Иако радници готово четири недеље активно штрајкују, на њихове захтеве власт је нема. Али, председник државе раднике у штрајку оптужио је да раде за интересе једне приватне курирске службе. И на ту изјаву јавност није реаговала, будући да је Вучић могао да мисли на баш било коју курирску службу.

Међутим, одговор на питање на шта је тачно председник мислио јавности су донели, очекивано, провладини медији.

Након пуне три седмице штрајка поштара, провладини медији донели су наслове да је власник Унитед групе Драган Шолак „руши Пошту“, те је постало јасно да је Вучић мислио на курирску службу „Д еxпресс“ која послује у оквиру Унитед групе.

Након таблоида, и функционер СНС-а Владимир Ђукановић на Твитеру је то „потврдио“, објављујући текст једног таблоида и износећи реченицу „баш је то овако“.

 

Јавност је, нажалост, на оптужбе провладиних медија и функционера Српске напредне странке навикла, а посебно када су у питању оптужбе на рачун Унитед групе, те на ове наводе о умешаности Шолака у штрајк поштара јавност није реаговала бог зна како.

Али онда, мање од 12 сати након оглашавања функционера СНС-а Ђукановића, у просторије компаније Д еxпресс упали су припадници пореске полиције, праћени припадницима УКП-а.

Због чега – није објашњено.

Адвокат Иван Нинић ноћни упад полиције у Д Еxпресс види као шитење страха и поруку власти приватним компанијама „или сте са нама или против нас“, док новинар Миша Бркић истиче да су такви поступци одлика недемократских режима.

„Постоје основне претпоставке за обављање претреса, оне су увек исте и прописује их Закон о кривичном постпуку. Елементарна ствар је да се онај ко врши претрес представи, легимтимише, покаже значку и предочи вам налог на основу ког врши претрес“, објаснио је Нинић.

Миша Бркић је подсетио да је први одговор зашто се догодио упад у Д Еxпресс био то да се штрај у једној државној фирми одиграва због могућег утицаја једне приватне фирме.

„Биће врло занимљиво пратити даљи поступак Тужилаштва и Пореске полиције, да ли ће се на крају испоставити да тог утицаја има или нема, и да ли ће то бити кључни разлог зашто се догодио ноћни упад. Ноћни упад је карактеристика недемократских режима“, поручио је Бркић и подсетио да су такве ствари радили „нацисти“ и „стаљинисти“.

Фото Принтскрин

Анђела Вучићевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар