Почетна » Коронавирус потврђен код једне ученице основне школе у Крагујевцу, појачане мере у одељењу

Коронавирус потврђен код једне ученице основне школе у Крагујевцу, појачане мере у одељењу

од admin
0 коментар

 

Он је рекао да се обе девојчице добро осећају и немају симптоме болести.

Према речима Конатара, родитељи су послали сестре близнакиње у школу 1. септембра, а увече су јавили одељенском старешини да су девојчице раније биле у контакту са особом која је позитивна на ковид19.

„Родитељи су такође тада и обавестили одељенског старешину да ће децу да одведу на тестирање и у четвртак 3. септембра је потврђено да је једна од близнакиња позитивна на ковид19, а да друга није“, додао је Конатар.

Он је напоменуо да је позитивна ученица боравила у школи само 1. септембра.

„Родитељи треба да буду свесни да не смеју да шаљу децу у школу ако знају да су њихова деца била у контакту са ковид-позитивним особама“, рекао је директор.

Конатар је рекао да је школа, по сазнању за овај случај, поступила према протоколу Института за јавно здравље.

„Учионица је потпуно очишћена и дезинфикована, као и клупе , столови, табла, наставна средства. Ученици из одељење у коме је позитивна ученица појачано ће носити маске, односно све време боравка у школи, а наставља се са обукама и предавања о инфекцији коронавирусом“, наводи Конатар.

У Институту за јавно здравље Крагујевац кажу да алгоритмом није прописано да се ђаци из одељења ставе у изолацију због једног случаја инфекције, а то је јуче објаснила и заменица директора Института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

На самом почетку школске године коронавирус је ушао и у једну београдску основну школу, а против родитеља ђака кога су зараженог послали у школу, Министарство просвете поднело је пријаву Центру за социјални рад због повреде безбедности друге деце и несавесног понашања.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је група ученика, са којом је заражени ђак био у контакту, пребачена на онлајн наставу и да учитељ не долази у школу.

Бета/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар