Почетна Друштво Из Дома здравља на чело „Лазе“: Нови директор, а партија стара

Из Дома здравља на чело „Лазе“: Нови директор, а партија стара

од Други Пишу
0 коментар

На чело Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ постављен је доктор Ненад Бјелица који није део лекарског тима те установе, али јесте специјалиста психијатрије и кадар Социјалистичке партије Србије.

Доктор Бјелица у клинику „Лаза Лазаревић“ долази из Дома здравља „Симо Милошевић“ на Чукарици у Београду, где је био у статусу в.д. директора више година.

Доктор Бјелица ће водити „Лазу Лазаревић“ на предлог Социјалистичке партије Србије, чији кадар је била и претходна директорка Ивана Сташевић Карличић.

Ненад Бјелица је рођен 1974. године и пореклом је из Обреновца, где је председник Општинског одбора СПС-а.

На изборној листи СПС-ЈС био је кандидат за народног посланика на изборима 2020. године, који су одржани усред пандемије коронавируса.

Шира јавност је доктора Бјелицу могла да упозна баш у време пандемије, када се појављивао у медијима и говорио о ковид амбуланти на Чукарици. Тада је позивао грађане да се вакцинишу и поштују све мере.

Осим медицином, доктор Бјелица се бави и политиком на локалу. Према подацима са Фејсбук странице општинског одбора СПС у Обреновцу, ангажован је у решавању комуналних проблема ммештана Обреновца и околних места.

 

Доктор Бјелица има отворен профил на Фејсбуку на којем доминирају политички постови, а из којих се може закључити да је наклоњен Русији.

Припаднике руске војске који су учествовали у дезинфекцији ДЗ Чукарица у време ванредног стања назвао је „браћом“, а 2019. године поделио је фотографију руског председника Владимира Путина уз поруку „срећан рођендан, председниче“. Међу бројним постовима нашао се и један о забрани хомосексуализма у Русији.

У низу политичких објава доктора Бјелице има и једна која се односи на децу, пренета са једне друге Фејсбук странице, уз „како су нам уништили омладину“.

На снимку се види компилација некадашњих дечјих музичких програма на РТС-у када су деца у „Музичком тобогану“ и другим емисијама певала дечје песме и данашњих дечјих музичких такмичења, која се приказују на телевизији. У једној од таквих емисија деветогодишња девојчица пева стихове „буди фајтер, буди јак када пробаш са мном мрак“, а дечак сличног узраста „коцкар и пијанац, полицији стари знанац“.

Претходна директорка Клинике „Лаза Лазаревић“ смењена је после штрајка запослених који је трајао дуже од годину. Запослени су тражили њену смену, оптужујући је за разне злоупотребе, отупштање запослених и малтретирање због чега је, како су рекли, отказ дало 25 лекара и 30 до 40 медицинских техничара.

Foto n1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар