Почетна » ВОИЦЕ: Галенс дошао до Навипове винарије и 120 хектара пољопривредног земљишта

ВОИЦЕ: Галенс дошао до Навипове винарије и 120 хектара пољопривредног земљишта

од Други Пишу
0 коментар

Предузеће „Фруг д.о.о“ из Сремских Карловаца, повезано са компанијом Галенс, купило је на лицитацији Агенције за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) имовину београдског „Навипа ад“ у стечају за 40,4 милиона динара, док је процењена вредност била 96,6 милиона, пише новосадски истраживачки портал ВОИЦЕ. Постојећи Навипов комплекс биће реконструисан и, судећи по пројекту урађеном прошле године, на путу ка Сремским Карловцима нићи ће савремена винарија и дестилерија са музејским и угоститељским простором, наводи се у тексту.

Додаје се да се са фирмом „Фруг д.о.о.“ у везу могу довести стотине хектара пољопривредног земљишта на Фрушкој гори, између осталог, и оних којима газдују власница Галенса Сања Петрић, те Земљорадничка задруга Сремски Карловци, чији је Петрић члан.

Стечај над некадашњим винарским гигантом Навипом отворен је пред Привредним судом у Београду 2012. године и још није продато све што је некадашњем великом произвођачу вина и жестоких пића припадало.

Компанија Галенс позната је новосадској јавности по томе што је за кратко време доживела пословни бум рапидно повећавајући број грађевинских инвестиција и изграђених стамбено-пословних квадрата.

Новосађанка Сања Петрић, супруга бизнисмена Небојше Петрића, једна од заступника у његовом предузећу „Промист“ и један од стварних власника компаније Галенс инвест, на своје име раније је купила 205 парцела на Фрушкој гори и њеним обронцима.

ВОИЦЕ наводи да је у Сремским Карловцима Сања Петрић купила чак 78 непокретности. На неколико парцела налазе се викенд куће или помоћни објекти, а углавном су то њиве лошије класе, шуме, виногради, воћњаци, трстике и мочваре.

И Фруг поседује пољопривредно земљиште на обронцима Фрушке горе, као градјевинско земљиште и објекте у Сремским Карловцима и Петроварадину.

То правно лице је 2021. годину завршило са губитком од 39,7 милиона динара, али је и поред тога у истој години Фруг добио субвенције за подстицаје у производњи у износу од 2.009.000 динара, пише ВОИЦЕ.

На истој адреси на којој је регистрован Фруг д.о.о регистрована је и Општа земљорадничка задруга Сремски Карловци, а председница Надзорног одбора те задруге је до фебруара 2018. године била Сања Петрић, док се данас, заједно са Небојшом Петрићем и Ђорђем Петрићем води као задругарка.

Према подацима до којих је ВОИЦЕ дошао, ова задруга има право коришћења или је корисник 213 парцела и 26 објеката.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар